середа, 24 жовтня 2007 13:12

Катаріна Вітт вирішила піти зі спорту

З 16 лютого по 4 березня 2008 року легендарна німецька фігуристка Катаріна Вітт, 41 рік, покаже своє прощальне "Шоу зірок" у восьми містах Німеччини, а потім дасть дві гала-вистави в Москві і одну в Санкт-Петербурзі.

Вітт заявила журналістам, що остаточно вирішила "повісити ковзани на цвях", повідомляє Eurosport.

- Але я не хочу йти непомітно. За допомогою цього турне, в якому ми представимо багато зірок, я збираюся попрощатися зі всіма своїми шанувальниками і любителями фігурного катання, - заявила Катаріна Вітт.

Хто конкретно з чемпіонів візьме участь у шоу, поки тримається у таємниці.

Вітт жалкує, що зараз фігурне катання втратило минулу популярність у Німеччині і сподівається своїм шоу викликати до нього інтерес. Турне почнеться з Берліна і Хемніца.

У десятирічному віці Вітт отримала свою першу серйозну нагороду, перемігши на дитячо-юнацькій спартакіаді тодішньої НДР. Артистичну і сміливу юну фігуристку спортивний світ помітив у 1981 році, коли однією з перших в історії чемпіонатів світу 16-річна Вітт виконала стрибок "потрійний фліп". У 1983 році вона вже стала чемпіонкою Європи, а в 1984 році - чемпіонкою світу. Фігуристка двічі завойовувала золото Олімпіад - у 1984 році в Сараєво і в 1988 році в Калгарі - і за заслуги в області світового спортивного руху в 1988 році була нагороджена Олімпійським орденом. Всього ж на чемпіонатах Європи вона перемагала шість разів, а на світовій першості - чотири.

Зараз ви читаєте новину «Катаріна Вітт вирішила піти зі спорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі