пʼятниця, 14 січня 2011 18:33

Катар не хоче проводити ЧС-2022 взимку

Катар не хоче проводити ЧС-2022 взимку

Керівництво Катару виступає проти перенесення ЧС-2022 на зимовий період і розширення географії матчів. Про це в п'ятницю в інтерв'ю англійському телеканалу Sky News заявив глава Азіатської конфедерації футболу, член Виконкому ФІФА катарець Мухамед бен Хаммам.

Раніше президент Міжнародної федерації футболу Йозеф Блаттер запропонував перенести футбольну першість на початок року, щоб уберегти гравців і вболівальників від сильної спеки. А голова Союзу європейських футбольних асоціацій Мішель Платіні висловив думку, що ЧС-2022 повинен проводитися в ряді країн Перської затоки, тобто стати свого роду "чемпіонатом держав Перської затоки".

"Катар рішуче протистоятиме будь-яким подібним спробам, - цитує бен Хаммама ІТАР-ТАРС. - Упевнений, що держава успішно проведе футбольний чемпіонат. Свої наміри щодо проведення ЧС в червні і липні ми чітко висловили в заяві, і запевнили, що впораємося з усіма труднощами. У Катару є всі можливості організувати змагання самостійно".

Пропозиція Блаттера перенести ЧС-2022 з літа на зиму, як свідчить британська преса, вже викликало негативну реакцію в ряді європейських футбольних країн - наприклад, у родоначальників футболу - англійців. Генеральний секретар Футбольної асоціації Англії Алекс Хорн сказав, що від подібної ідеї він опинився в "холодному поту", оскільки мова йде про перенесення термінів національного чемпіонату.

У той же час Міжнародний олімпійський комітет заявив, що не переноситиме час проведення білої Олімпіади 2022 року для того, щоб чемпіонат світу з футболу, назначений на той же рік в Катарі, відбувся взимку.

За матеріалами Newsru

Зараз ви читаєте новину «Катар не хоче проводити ЧС-2022 взимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі