субота, 17 березня 2007 17:58

"Карпати" готові покинути український чемпіонат


Епідеміологічне захворювання - гостра аденовірусна інфекція з проявами рінофаринготрахеїту, гіпертермічним та ентеральним синдромами – вразило десятьох гравців, масажиста і головного тренера "Карпат" Олександра Іщенка. Керівництво клубу звернулося до Професіональної футбольної ліги України з клопотанням перенести домашній матч 19-го туру національної першості проти харківського "Металіста" з 18 березня 2007 року на пізніший термін. У Київ надіслали всі необхідні документи з відповідними медичними довідками. Бюро ПФЛ минулого четверга клопотання задовольнило. Наступного дня Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України це рішення скасував. "Карпати" зобов"язали виходити на поєдинок.


Почесний президент ФК "Карпати" Петро Димінський, 52 роки, у п"ятницю терміново дав прес-конференцію у гранд-клубі "Софія". Розповів про свій план дій.


- Якщо рішення КДК переможе рішення ПФЛ, я у цьому чемпіонаті брати участі не буду, - Димінський притискає слова. - Я призупиню фінансування, ми знімаємося з чемпіонату. А що робити з клубом – я подумаю. Можливо, "Карпати" гратимуть в іншому чемпіонаті. Але я попрошу аудієнції у Мішеля Платіні, щоби прояснити йому ситуацію, яка склалася в українському футболі. Постараюся пробитися до пана Блаттера, який зараз у Києві чекає на зустріч із президентом Ющенком. Не думаю, що дії, направлені проти "Карпат", сприятимуть ідеї проведення в Україні Чемпіонату Європи 2012 року.

Димінський підносить зі столу переліком недужих гравців.

- Ці люди - хворі, - стрясає аркушем. - Я не маю морального права заставляти грати хворих людей лише тому, що комусь так хочеться. Я не буду цього робити.

Окремо президент "зелено-білих" згадує про наставника харків"ян, який не один рік пропрацював у Львові, здобув із "Карпатами" бронзові нагороди в сезоні 1996-1997 років.

- "Металіст" Харків тренує наш видатний тренер Мирон Маркевич, - не приховує іронії Димінський. - Невже йому принесе задоволення матч із дитячою командою "Карпат"? Виграти в тренера, який лежить удома хворий? Мені не зрозуміла така позиція. Але нашої команди на поле не буде. Хіба що я і Юрій Михайлович, - киває на спортивного директора Дячука-Ставицького "Карпат", - вийдемо, щоби Маркевича задовольнити, щоби він три очки здобув.

Президент "Карпат" певен, що до його команди ставляться упереджено.

- Професіональна футбольна ліга нашу вимогу задовольнила. Це орган, із яким у нас є юридичні відносини, якому ми платимо немаленькі гроші за участь у чемпіонаті, - пояснює Димінський. - Не виникало би питань, якби ця організація прийняла рішення про те, що матч повинен відбутися. Але це робить КДК Федерації футболу до якого ми не маємо відношення. Це рішення інакше, як геноцидом проти західноукраїнського футболу, назвати не можна.

Львівські "Карпати" - єдиний клуб, який представляє Західний регіон у вищій лізі національного чемпіонату з футболу.

Наприкінці прес-конференції Димінський оприлюднив звернення до футбольної громадськості. Риторика документа від сказаного перед тим не відрізнялася.

- Якщо здоровий глузд не буде відновлено, ми більше не маємо наміру приймати участь у забавах "королівства кривих дзеркал", - читав Димінський з аркуша. - Футбольний клуб "Карпати" залишає за собою право звернутися до керівних органів УЄФА щодо свого майбутнього у більш цивілізованих та прозорих чемпіонатах. Відповідальність за все це хай несуть керівні футбольні організації України. І нехай собі далі воюють. Але – без нас.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «"Карпати" готові покинути український чемпіонат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі