субота, 02 лютого 2008 12:10

Кануте вручили приз кращого гравця Африки

Кануте вручили приз кращого гравця Африки
Форвард "Севільї" і збірної Малі Фредерік Кануте став кращим футболістом Африки в 2007 році. Окрім 30-річного нападаючого на нагороду претендували також гравці "Челсі" Майкл Ессьєн і Дідьє Дрогба.

В минулому році Кануте допоміг національній збірній пробитися на Кубок Африки, який проходить в Гані з 20 січня по 10 лютого, проте Малі вибула з боротьби вже на груповому етапі турніру. Також багато в чому завдяки Кануте "Севілья" завоювала Кубок УЄФА і Кубок Іспанії.

"Я присвячую свою перемогу моїм батькам, яких тут немає, і всім жителям Малі. Я впевнений, що спорт допомагає розвиватися африканським країнам", - сказав Кануте на церемонії вручення нагороди.

Цікаво, що Фредерік цілком міг виступати за національну команду Франції і навіть провів декілька матчів у складі юніорської збірної "Трикольорових". Але в 2004 році він вирішив стати "Орлом" і приміряв футболку Малі, країни в якій народився його батько.

Кращий футболіст Африки визначається голосуванням 53-х тренерів, які входять в Конфедерацію африканського футболу. Кануте став другим малійцем, який удостоївся подібної честі, - в 1970 році Саліф Кейта став кращим на Чорному континенті.

За матеріалами Еurosport, "Спорт-Експрес"
Зараз ви читаєте новину «Кануте вручили приз кращого гравця Африки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі