середа, 06 лютого 2008 14:19

Канадський мільярдер купить клуб НХЛ "Едмонтон" за $ 200 мільйонів

Група інвесторів клубу Національної хокейної Ліги "Едмонтон Ойлерс", що складається з 34 чоловік, погодилася продати 100 відсотків акцій місцевому мільярдерові Дерілу Кацу, власникові мережі аптек в Канаді.

Вартість операції оцінюється в $ 200 мільйонів. НХЛ повинна її схвалити в період від шести тижнів до двох місяців. Кац сказав, що він планує створити спеціальну консультативну раду, яка допоможе йому управляти командою.

Кожну з 7492 акцій "Едмонтона" Кац оцінив в $ 22 тисячі - в два рази більше номінала. 46-річний бізнесмен добивався придбання "Ойлерс" останні 10 місяців, причому його перша пропозиція дорівнювала $ 145 мільйонам, але потім була збільшена до $ 200 мільйонів.

Кац пообіцяв вкласти $ 100 мільйонів в будівництво нової арени замість застарілого "Rexall". Він також гарантував побудувати новий тренувальний центр і підсилити команду зоряними новачками.

Наразі, в регулярному чемпіонаті НХЛ "Едмонтон Ойлерс" в Північно-Західному дивізіоні займає останнє, п"яте місце, набравши після 55 матчів 53 очки.

"Спорт сегодня" 
Зараз ви читаєте новину «Канадський мільярдер купить клуб НХЛ "Едмонтон" за $ 200 мільйонів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі