субота, 04 вересня 2010 14:15

Калитвинцев хоче перемогти Польщу, але не за будь-яку ціну

Калитвинцев хоче перемогти Польщу, але не за будь-яку ціну

3 вересня, напередодні матчу з Польщею, виконувач обов"язків головного тренера збірної України Юрій Калитвинцев поспілкувався з журналістами на стадіоні "Відзев" у місті Лодзь. Поруч із наставником на запитання українських та польських мас-медіа відповідав і капітан команди Андрій Шевченко.

Наставник "синьо-жовтих" повідомив, що всі гравці, котрі готувалися до матчу з Польщею, здорові й прибули до Лодзі. Одразу по тому Калитвинцев означив цілі, поставлені ним перед гравцями:

"У завтрашньому матчі наша мета − перемога, але не за будь-яку ціну. Глобальне завдання − підготуватися до чемпіонату Європи, тож нас цікавить якість гри. Тим не менше, перемогу ми теж маємо на думці".

На запитання журналістів щодо проблем у грі збірної в обороні "коуч" зазначив, що побоювань з приводу дій захисної ланки немає, а невеликі труднощі, а радше робочі моменти − цілком вирішувані. Теж саме стосується й складу команди України на найближчий матч:

"Найголовніше, що хлопці горять бажанням вийти на поле. Хтось завтра проведе більше часу на полі, хтось менше. Щодо стартового складу, то з ним я визначився на 90 відсотків". На прохання уточнити які саме позиції викликають у тренера сумнів, Калитвинцев відреагував притаманним йому почуттям гумору: "У нас є питання щодо позицій тренера воротарів і другого тренера. А щодо гравців сумнівів немає".

Андрій Шевченко відзначив чудовий настрій, який панує в колективі після продуктивних тренувань, проведених на зборі: "Проблеми, які є у когось в клубах, залишилися за межами табору національної команди. До збірної хлопці приїжджають з позитивним настроєм. Тут − зовсім інші завдання, і ми намагаємося підтримувати гарний мікроклімат у команді".

Щодо зміни тренерського курсу капітан зауважив, що Мирон Маркевич і Юрій Калитвинцев прийшли до тренерського штабу одночасно, тому особливих змін не відбулося: ідеологія й напрям роботи залишилися тими ж.

Розповідаючи про попередні зустрічі зі збірною Польщі, Андрій Шевченко згадав про товариський матч між нашими командами, зіграний два роки тому у Львові (українці перемогли 1:0), а також про ігри "Динамо" з польськими клубами на міжсезонних зборах:

"Враження від цих матчів завжди були дуже гарні. Збірна Польщі − міцна команда середнього рівня з хорошими виконавцями у складі, багато з яких виступають в Європі і показують доволі якісний футбол. Поляки завжди добре обороняються, при цьому вдома прагнуть грати активно. Тому я впевнений, що завтра буде непростий матч".

За матеріалами ФФУ

Зараз ви читаєте новину «Калитвинцев хоче перемогти Польщу, але не за будь-яку ціну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі