середа, 08 квітня 2020 16:49

Іванчук розкритикував турнір шахових претендентів у Росії

Іванчук розкритикував турнір шахових претендентів у Росії
Іванчук був віце-чемпіоном світу в 2002 році

Легендарний український шахіст, олімпійський чемпіон і віце-чемпіон світу, Василь Іванчук розповів, що стежив за турніром претендентів на звання чемпіона світу в Єкатеринбурзі. Думав тільки про одне: "Хоч би все залишилися здорові. Гру я сприймав як щось другорядне".

На запитання, чи зміг би він сам грати в умовах, що склалися, гросмейстер відповів: "Думаю, що ні. У всякому разі, це було б вкрай важко. Не хотів би бути на місці будь-якого з учасників турніру, це однозначно". Про це пише footballua.tv

"Насамперед людина повинна дбати про те, щоб бути живим і здоровим. А підставляти себе під такий ризик. В ім'я чого? Я розумію, що люди хочуть стати чемпіонами світу. З іншого боку, ні для кого ж не секрет, що це не бідні люди, і це далеко не останній турнір для кожного з них. Заради чого?" - каже Іванчук.

Турнір претендентів стартував під час пандемії коронавірусу. Зіграли перше коло змагань, а потім організатори вирішили зупинити турнір.

Турнірне становище після 7-го туру: 1-2. Вашьє-Лаграв, Непомнящий - по 4,5; 3-6. Ван Хао, Каруана, Гирі, Грищук - по 3,5; 7-8. Дін Ліжень, Алексєєнко - по 2,5.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець став найкращим гросмейстером США

Переможець проведе титульний матч із чемпіоном світу норвежцем Магнусом Карлсеном.

Зараз ви читаєте новину «Іванчук розкритикував турнір шахових претендентів у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі