середа, 04 квітня 2007 15:37

Італійський Сенат прийняв антихуліганський закон

 

Італійський Сенат прийняв новий закон, направлений на зменшення хуліганських дій під час проведення футбольних матчів, інформує Газета.Ру.

Цей закон був спеціально розроблений після трагічних подій в Катаньї в лютому, коли із-за погромів влаштованих сицілійськими вболівальниками був убитий поліцейський, що привело до призупинення чемпіонату.

- Було важливо, щоб декрет проти футбольного насильства став законом, інакше фундаментальні правила безпеки для нашого спорту і нашої поліції залишалися б небезпечними", – сказав Міністр внутрішніх справ Італії Джуліано Амато.

Як повідомляють італійські ЗМІ, частина нововведень почали діяти відразу після лютневих подій, проте після ратифікації закону Сенатом, вони почали діяти на постійній підставі.

Згідно нового нормативного акту, всі ігри на стадіонах, які не відповідають необхідним стандартам безпеки, проводитимуться за закритими дверима. У числі заходів, запропонованих урядом Італії, - спорудження на стадіонах прозорих бар"єрів між секторами, виділення спеціальної території для поліцейських, а також створення медпунктів з розрахунку "однин пункт на не менше, ніж десять тисяч чоловік".

Поліція відтепер зможе затримувати футбольних хуліганів протягом 48 годин після інциденту. Раніше, користуючись відеозаписами, арешт можна було проводити протягом 36 годин. Опір при арешті тепер може бути покараний тюремним строком від п"яти до п"ятнадцяти років. Більш того, всі п"ятничні матчі відтепер починатимуться опівдні, а уболівальники, які протягом доби до гри або на стадіоні будуть затримані з фаєрами або петардами, відповідатимуть згідно норм кримінального права.

Зараз ви читаєте новину «Італійський Сенат прийняв антихуліганський закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі