четвер, 24 січня 2008 15:26

Італійські футбольні арбітри не хочуть подавати руку гравцям

Італійським футбольним арбітрам не подобається після матчу потискувати руки гравцям.

Про таку несподівано виниклу проблему усередині суддівського корпусу країни, та і взагалі в італійському футболі, у вівторок повідомила італійська La Gazzetta dello Sport.

Післяматчевий обмін рукостисканнями, на зразок хокейних, був введений в серії A зовсім недавно, проте, як з"ясувалося, судді відчувають себе украй некомфортно, оскільки футболісти використовують цю церемонію для того, щоб висловити арбітрам все, що вони думають з приводу їх суддівства. Як правило, ці відгуки повні негативу, тому судді бажали б ігнорувати обмін рукостисканнями і йти в роздягальню відразу після фінального свистка, повідомляє видання.

Частково поголовна критика суддів в італійському чемпіонаті пояснюється тим, що через скандал навколо договірних матчів у 2006 році, серед учасників якого фігурували декылька арбітрів-ветеранів, місцева Футбольна федерація була вимушена запросити до обслуговування матчів елітного дивізіону суддів-новачків, які раніше працювали в нижчих лігах і, відповідно, не мають необхідного досвіду.

Нові арбітри мають кристально чисту репутацію, вони готуються під керівництвом знаменитого Пьерлуїджі Колліни, одного з кращих в недавньому минулому футбольних рефері світу. Але це не рятує їх від критики, тим паче, що ряд оглядачів відзначає у суддів "психологічну залежність" перед іменитими клубами.

Згідно статистиці, в матчах міланського "Інтера", який лідирує в чемпіонаті, судді лише один раз призначали пенальті у ворота цієї команди і сім разів - у ворота її суперників. Причому, на думку видання, у ряді випадків свистки на користь міланців були вельми спірними.

Джерело: "Спорт.com.ua"
Зараз ви читаєте новину «Італійські футбольні арбітри не хочуть подавати руку гравцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі