субота, 16 червня 2007 16:29

Італійці знову виступили з підозрами щодо чесності виграшу Україною та Польщею Євро-2012

"Євро 2012: як обікрали італійців у Кардіффі". Під таким заголовком з"явилася стаття у одному з найбільш впливових видань у Європі La Gazzetta dello Sport. У ній розповідається про закулісні моменти вибору кандидата на проведення фінальної частини чемпіонату Європи. До уваги брали 8 критеріїв: загальні умови, стадіони, транспорт та інфраструктура, готелі, маркетинг, фінанси, безпека, гарантія реалізації планів.

Згідно з оцінками трьох федерацій з Франції, Німеччини та Голландії Італія отримала 6 найвищих оцінок, Хорватія та Угорщина - 4, а Польща та Україна - 3. Крім того Польща та Україна отримали найнижчі оцінки за інфраструктуру та готелі.

Цей рапорт мав бути опублікований та розданий усім 12-ти членам виконавчого комітету УЕФА за тиждень до голосування. Але отримали його тільки за 30 хвилин до голосування. Італійці вважають, що зроблено, це було для того, щоб не встигли всі з ним ознайомитися.

Далі "Газета" стверджує, що одна з поважних осіб з УЕФА наказала цей рапорт приховати, щоб його не аналізували ЗМІ.

На думку італійців, тріумф своєї заявки злобіював всім відомими методами президент федерації футболу України Григорій Суркіс. В результаті, за Польщу та Україну проголосували представники 8 країн, на думку "Газети" - малих. Хоча Росію й Туреччину навіть з натяжкою малими ніяк не назвеш. Та й не останню роль у остаточному виборі італійці виділяють Мішелю Платіні, повідомляє Чемпіон.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Італійці знову виступили з підозрами щодо чесності виграшу Україною та Польщею Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі