середа, 26 листопада 2008 16:09

Іспанський гонщик виграв "Золотий велосипед"

Іспанець Альберто Контадор отримав приз "Золотий велосипед", що вручається найкращому велогонщикові року. Контадор виграв престижну нагороду вдруге підряд, повідомляє lenta.ru з посиланням на видання CyclingWeekly. Володар призу визначається голосуванням спортивних журналістів зі всього світу, яке проводить французький журнал Velo.

Контадор набрав в голосуванні журналістів 72 очки, випередивши олімпійського чемпіона швейцарця Фабіана Канчеллару (47 очок) і переможця "Тур де Франс" - 2008 іспанця Карлоса Састре (36 очок).

У 2008 році 25-річний Контадор став переможцем престижних велобагатоденок "Джіро д"Італія" і "Вуельта". Після перемоги на "Вуельті" іспанець увійшов до п"ятірки велогонщиків, яким вдавалося займати перше місце на трьох найбільших велобагатоденках, - "Вуельте", "Джіро д"Італія" і "Тур де Франс".

"Тур де Франс" Контадор виграв в 2007 році, а в 2008 році не приймав участі в гонці, оскільки його команда "Астана" не була допущена до змагання через допінг-скандал.

Зараз ви читаєте новину «Іспанський гонщик виграв "Золотий велосипед"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі