четвер, 11 грудня 2008 15:41

Іспанська прокуратура взялася за "договірняки"

Федерація футболу Іспанії (RFEF) звернулася в прокуратуру країни з проханням розслідувати обставини матчу національного чемпіонату сезону-2006/07 "Атлетік" - "Леванте" (2:0). Минулого тижня іспанські ЗМІ написали, що результат цієї зустрічі був спланований її учасниками заздалегідь, повідомляє lenta.ru з посиланням на Reuters.

Телеканал PopularTV опублікував запис розмови між гравцем "Леванте" Іньякі Дескаргою і президентом клубу Хуліо Ромеро. З бесіди ясно, що матч "Леванте" з "Атлетіком" був договірним. Завдяки цій перемозі "Атлетік" зберіг місце у вищому дивізіоні чемпіонату Іспанії за підсумками сезону-2006/07, а в перший дивізіон вилетіла "Сельта".

RFEF також доручила прокуратурі розслідувати обставини матчу першого дивізіону чемпіонату Іспанії сезону-2007/08 "Малага" - "Тенеріфе" (2:1). Після цієї перемоги "Малага" вийшла у вищий дивізіон, а її конкурент "Реал Сосьєдад" залишився в першому.

Газета ElMundo опублікувала запис телефонної розмови футболіста "Тенеріфе" Хесулі (в даний час він грає за "Севілью") з президентом "Реал Сосьєдад" Іньякі Бадьолою, в якому Хесулі зізнався, що представники "Малаги" перед матчем пообіцяли йому гроші. Хесулі не прийняв участі в грі, але, за його словами, отримав близько шести тисяч євро.

Зараз ви читаєте новину «Іспанська прокуратура взялася за "договірняки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі