понеділок, 26 листопада 2007 10:26

Іспанія знову стала чемпіоном Європи з футзалу

У португальському місті Порту закінчився чемпіонат Європи з футзалу. Як і на минулій континентальній першості, переможцем стала збірна Іспанії. У вирішальному поєдинку вона подолала опір команди Італії з рахунком 3:1.

У поєдинку за третє місце росіяни виявилися сильнішими за господарів змагань португальців - 3:2.

Нагадаємо, що збірна України під керівництвом Геннадія Лісенчука в груповому турнірі чемпіонату Європи поступилася у всіх поєдинках: Іспанії - 2:6, Росії - 1:4 і Сербії - 2:3.

Нинішній чемпіонат Європи став п"ятим, офіційним. Перший турнір відбувся в 1999 році в Гранаді, і перемогу тоді відсвяткувала збірна Росії. Через два роки турнір проводився в Москві, проте там перемогли іспанці. У 2003 році золоті медалі у себе на батьківщині завоювала збірна Італії, а ще через два роки іспанці знову стали найсильнішою командою континенту на турнірі в Чехії.

У зв"язку з тим, що популярність футзалу постійно росте, УЄФА прийняло рішення, що у фінальній стадії чемпіонату Європи-2009 візьмуть участь не вісім, а 12 команд.
Зараз ви читаєте новину «Іспанія знову стала чемпіоном Європи з футзалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі