неділя, 07 березня 2010 10:45

Ісінбаєва виграла "Зірки жердини" в Донецьку без рекорду

Ісінбаєва виграла "Зірки жердини" в Донецьку без рекорду
У суботу, 6 березня, у донецькому палаці спорту "Дружба" пройшов XXI Міжнародний турнір "Цептер - Зірки жердини". У змаганнях взяли участь 12 жінок і 10 чоловіків – чемпіони і рекордсмени України, Росії, Польщі, Бразилії, Чехії, США, Німеччини, Швейцарії та Великої Британії.

27-разова рекордсменка світу Олена Ісінбаєва не змогла побити свій минулорічний рекорд у приміщеннях - 5,0 м. Росіянка поставила планку на висоту 5,01 м, але всі три спроби виявилися невдалими. Під час третього стрибка всі глядачі встали зі своїх місць і оплесками підтримували Олену.

Незважаючи на відсутність рекорду Ісінбаєва з результатом 4,85 м вже всьоме виграла "Зірки жердини". Цю висоту Олена підкорила з першої спроби. "Срібло" дісталось бразилійці Фабіані Мюрер. Другий номер світового рейтингу стрибнула на 4, 70 м. Третій результат показала Моніка Пирек з Польщі.

У чоловічому секторі переміг поляк Пшемислав Червінскі. Шестовик побив на турнірі свій особистий рекорд – 5,82 м. Червінскі намагався встановити абсолютний рекорд Польщі – 5,91 м, але тричі збив планку. На прес-конференції поляк подякував Сергію Бубці за запрошення на змагання. Пшемислав розповів, що почуває себе в Україні, як вдома, адже його дівчина і тренер українці.

"Срібло"повіз у Велику Британію Стівен Льюіс, а третє місце завоював українець Денис Юрченко .

Особистий рекорд також підкорився чешці Ірині Пташніковій. З третьої спроби спортсменка взяла 4, 60 м.

Нагадаємо, Ісінбаєва бере участь у турнірі з 2004 року (з цього року на "Зірках жердини" почали стрибати жінки). Олена побила в Донецьку вісім світових рекордів. У 2004 і 2009 рр. росіянка встановлювала їх двічі.

Через тиждень відбудеться зимовий чемпіонат світу з легкої атлетики у Катарі. Ісінбаєва сподівається завоювати там "золото".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Ісінбаєва виграла "Зірки жердини" в Донецьку без рекорду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі