пʼятниця, 21 листопада 2008 14:48

Іменем Олексія Черепанова назвали зірку

В п"ятницю, 21 листопада, в сороковий день з дня смерті 19-річного хокеїста омського "Авангарду" Олексія Черепанова, відбудеться офіційне вручення Сертифікату зірки, названої на честь спортсмена. Зірці 13-ої величини в сузір"ї Візничого буде привласнено ім"я "Зірочка Чері" (Чері - прізвисько Черепанова). Про це повідомляє lenta.ru з посиланням на офіційний сайт "Авангарду".

Сертифікат зберігатиметься в музеї імені Олексія Черепанова, який найближчим часом відкриється в Омську. Копію сертифікату вручать батькам. У музеї також знаходитимуться фотографії і речі з автографами хокеїста.

13 жовтня 2008 року під час виїзного матчу з чеховським "Витязем" Черепанов знепритомнів і був відправлений до однієї з місцевих лікарень, де пізніше помер. Причиною смерті, за оцінках судмедекспертів, стала серцева недостатність. Розслідування обставин загибелі хокеїста продовжується.

У 2007 році Черепанов пробився в основний склад "Авангарду". У тому ж році він став чемпіоном світу серед юніорів і срібним призером молодіжного чемпіонату світу. У 2008 році Черепанов завоював бронзу молодіжної першості планети. У 2007 році хокеїст був задрафтований клубом НХЛ "Нью-Йорк Рейнджерс".

Зараз ви читаєте новину «Іменем Олексія Черепанова назвали зірку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі