четвер, 23 серпня 2007 18:30

Ігор Суркіс про матч з "Міланом", трансферну політику "Динамо" та про Шевченка

Напередодні товариського матчу "Динамо" і "Мілана" президент киян Ігор Суркіс провів прес-конференцію.

"Динамо" - "Мілан"

Заходи 5 і 6 вересня стануть головними у програмі святкування 80-річчя футбольного клубу "Динамо". Думаю, все заплановане нами стане справжнім святом для багатьох поколінь динамівців, затятих уболівальників клубу. Я неодноразово говорив: якщо ми не пам"ятатимемо покоління гравців і тренерів, які здобували перемоги, у нас не буде майбутнього.
5 вересня відбудеться церемонія нагородження ветеранів команди і всіх, хто вніс вагомий внесок до історії клубу. Окрім подарунків їм вручать спеціально виготовлені до ювілею медалі і золоті значки. Динамівців прийдуть привітати відомі в Україні люди. Також представники Адміністрації Президента України вирішили вручити цього дня пам"ятні нагороди динамівцям, які допомагали збірній досягти успіху на Кубку світу-2006 у Німеччині. Урочистій церемонії передуватиме перегляд короткометражного фільму про "Динамо". Ми зробили чотирисерійний фільм, який надійде у продаж, а також буде показаний на одному з центральних телеканалів країни.
6 вересня о 19.00 почнуться основні святкування. Це футбольний матч між "Динамо" і "Міланом". Перед ним буде парад ветеранів "Динамо". Після гри перед глядачами і учасниками матчу виступлять відомі українські і російські естрадні виконавці, яких доповнять світові "зірки" Boney M, Matia Bazar Modern Talking, Secret Service. З ними вже підписані контракти. Ведуться переговори з центральними телеканалами щодо трансляції святкового вечора.

Чому вибрали у суперники "Мілан"? Це сильна команда Європи, клуб, який підкреслить значущість нашого свята. З приводу винагороди: за участь у матчі, а в світовому футболі це нормальне явище, отримав наступну відповідь: сплатите чартер і готель. Від "Динамо" гравці "Мілана" отримають пам"ятні подарунки. На цьому питання закрите. Хоча, на турнір до Москви на початку серпня "Мілан" поїхав за 1,5 мільйони доларів, плюс призовий фонд. Це говорить про те, що "Динамо" в Європі поважають.


Склади команд

Спочатку планували проведення поєдинку 7 вересня. Але на прохання наших гравців, задіяних у збірній, перенесли матч на день раніше. Ті ж Шовковський, Гусєв, Несмачний, Шевченко не вийдуть на поле стадіону "Динамо", але вони обов"язково будуть на святі. З "Міланом" приїдуть Мальдіні, Неста, Рональдо, Зеєдорф. Можливо, Кака. Якщо у складі "Мілана" не буде декількох відомих виконавців, матч від цього не стане менш яскравим і цікавим уболівальникові. Зрозумійте, що ми знаходимося у світовому футбольному календарі, який розписаний на роки вперед. Кращий клуб Європи відгукнувся на нашу пропозицію. Це повага не тільки до "Динамо", але і до нашого міста.
Не знаю, чи зіграє Андрій Шевченко. Для цього окрім бажання самого футболіста потрібна згода клубу. Аналогічно і по Каладзе. Він збирається приїхати до Києва і обов"язково буде нами відмічений.


Квитки на матч


Інтерес до гри величезний. Тільки вчора делегація з Узбекистану попросила 50 квитків, грузини хочуть 100. Заявки приходять практично зі всіх країн колишнього СРСР. 100 квитків замовив фан-клуб "Мілана". На жаль, вакханалію з полем НСК "Олімпійський", коли люди через гроші дозволили зіпсувати поле, пошкодивши при цьому кореневу систему, мені не зрозуміти. Через це доведеться проводити свято на "Динамо". Хоча, я не сумніваюся, що і "Олімпійський" був би повністю заповнений. Тому весь негатив уболівальників адресую керівництву центрального стадіону.
Відразу відзначу, що матч буде виключно доброчинним. Усі зібрані кошти підуть на допомогу дитячим будинкам і інтернатам, школам і лікарням. Можливо, ціни на квитки здадуться комусь завищеними. Але ажіотаж навколо матчу величезний і чим більше буде виручено з квитків, тим більша сума перейде людям, що потребують допомоги.

Чотири сектори стадіону "Динамо" будуть закриті сценою, ще чотири безкоштовно віддані фан-клубу. Сектор наданий почеснім гостям. Решта всіх квитків надійде у продаж.

У рекламі матчу будуть використані різні носії. По місту розвісять 150 біг-бордів, пройде реклама по телебаченню. Не сумніваюся, що стадіон буде заповнений.

Почесні гості

"Динамо" запросило відвідати святковий матч усі політичні сили і партії країни. Запрошення розіслані Ющенку, Януковичу, Тимошенко і багатьом іншим українським політикам. Почесні гості приїдуть з багатьох куточків колишнього СРСР. Президент ФІФА Блаттер через зайнятість до Києва не приїде, але пообіцяв, що обов"язково прибуде один з його заступників. Також будуть представники УЄФА.

Трансфери
Говорити, що я зробив усе від себе залежне під час трансферного вікна, означає зняти з себе відповідальність. У футболі не можна "зробити все". Як і раніше говорю нашим селекціонерам, що в "Динамо" актуальна позиція опорного півзахисника. Після матчу з "Карпатами" я сказав, що збентежений результатом. Адже команда рівня "Динамо" не має права пропускати три м"ячі в одній зустрічі. Я не селекціонер, але літні придбання були зроблені не завдяки наший селекції. Бангуру я побачив у матчі "Монако" - "Ле Ман", він у ньому забив два м"ячі і віддав голеву передачу. Діакате придивився у матчі "Шахтар" - "Нансі". Він лідер і не здивуюся, якщо через деякий час стане капітаном команди. Я не задоволений і, напевно, ніколи не буду задоволеним селекційною службою "Динамо". Зараз є варіанти запрошення декількох сильних гравців з французького чемпіонату. З одним з них навіть підписаний попередній контракт.
Скажу відверто, гра нинішньої команди мене не влаштовує. Або вона повинна змінитися до кращого, або доведеться багато що міняти. Хороша новина – Юссуф повернувся в основну групу. Можливо, він зіграє тайм у матчі проти "Сараєво".

Гра "Динамо"

Поступово команда набуває потрібних кондицій. Я не робив трагедії зі стартових невдач. Розумів, що змінена програма підготовки і команда виводитиметься на пік форми до осені. Ідентичні тестування команди Лобановського 1999 року і нинішньої. Я вам гарантую, що "Динамо" "побіжить" через місяць-другий. А ось за тактику сказати не можу. Це прерогатива головного тренера. Сьогоднішні гравці за потенціалом не поступаються гравцям команди зразка 1999 року. Це показують наші тестування. Дем"яненко добре працює і йому потрібно набиратися досвіду. Що дивує, після кожної невдалої гри журналісти знімають його з посади. А я, на зло всім вам, залишаю його.

Динамівська молодь

Ви бачили наші резерви в матчі за Суперкубок України. Я наполіг, щоб у ньому грали дублери. Їм теж потрібно давати шанс, може, колись і жертвуючи результатом. Я дуже хочу, щоб грали молоді хлопці. Але тут потрібна мудрість Лобановського, уміння підпускати їх до основи на 10-15 хвилин. Можливо, взимку залишимо в команді 6-7 сильних легіонерів, доповнивши їх молодими хлопцями. Зрозумійте, мені краще узяти з "Динамо-2" Морозюка і Лисенка, а не витрачати у міжсезонні більше 25 мільйонів доларів. Тут потрібно знайти золоту середину.

Трансфер Ель Каддурі

Ним цікавився російський "Сатурн", який запропонував 3 мільйони євро і 30 відсотків при подальшому продажі. Враховуючи наявність Несмачного, Махдуфі, Федоріва, я відповів згодою. Але Ель Каддурі зробив з себе велику зірку і виставив клубу свої умови. Напевно, у Тимощука, запити були трохи менші. Тепер Бадр свою спроможність доводитиме через "Динамо-2". Не виключаю, якщо підтвердиться травма Несмачного, гратиме молодий Федорів.

Андрей Шевченко

Ще при переході в "Челсі" я говорив, що він в англійському чемпіонаті може не заграти. І не тому, що він поганий футболіст. Недавно я говорив Андрію, щоб він підійшов з розмовою до керівництва клубу щодо оренди в "Динамо". Я не готовий сьогодні компенсувати Абрамовичу 45 мільйонів євро. Але я готовий узяти Шевченка в оренду на 3-4 місяці і платити йому гідну зарплату. Якщо ми пройдемо далі, готовий продовжити оренду. Я не знаю, що з ним відбувається у "Челсі". Але такого гравця я завжди радий бачити у "Динамо".

www.fcdynamo.kiev.ua

Зараз ви читаєте новину «Ігор Суркіс про матч з "Міланом", трансферну політику "Динамо" та про Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі