середа, 24 грудня 2008 19:08

Ігор Суркіс хоче організувати "український" Кубок Першого каналу

Ігор Суркіс хоче організувати "український" Кубок Першого каналу

Президент "Динамо" про відміну Кубка Першого Каналу, плани команди на зимову перерву, трансферну політику клубу і завдання в Кубку УЄФА.

- Новину про відміну Кубка Першого каналу сприйняв з великим обуренням, - говорить Ігор Михайлович. - Вважаю, що таким чином виявляється неповага до українських клубів. Спочатку до нас зверталися з проханням відмовитися від призового фонду в мільйон доларів, на що ми, природно, дали добро. Упевнений, так само вчинили і три інших наших клуби.

Вважаю, що чотири президенти українських клубів цілком спроможні люди, щоб самостійно провести подібний турнір. І в цьому ми не потребуємо чиєї-небудь допомоги. Надалі ми це обговоримо і, можливо, так і зробимо. Ініціатива виходитиме від нас, а турнір назвемо не Кубок Першого Каналу, а, наприклад, Кубок Інтеру, ТЕТа або ТРК "Україна". Такий турнір можна проводити також влітку і запросити для участі російські команди ЦСКА, "Спартак", "Зеніт" та інші. В цьому випадку, принаймні, не зриватимуться плани нашої підготовки.

До речі, лист з вибаченням, що КПК скасований, ми до цих пір не отримали. Так не робиться і "Динамо" такого відношення не заслуговує. Якщо "Зеніту" не цікавий призовий фонд, знайдуться інші гідні команди, щоб його замінити. І те, що цей клуб виграв Кубок УЄФА, не дає йому права із зневагою ставитися до інших команд.

Проблема в тому, що ми "скрутили" план підготовки команди, який був заснований на турнірі в Ізраїлі. Звичайно, перший збір, з 16 по 28 січня, "Динамо" проведе в цій же країні, але не в Ейлаті, як планувалося раніше, а в Тель-Авіві. До 3-го лютого "Динамо" буде в Києві, а 4-го ми вилітає до Іспанії. Тепер нам потрібно шукати спаринг-партнерів. Думаю, в цей же час в Ізраїлі тренуватимуться "Дніпро" і "Металлліст", а також московський ЦСКА, з яким ми вже домовилися зіграти. Але потрібно розуміти, що просто товариська гра значно відрізняється від протистояння Росія - Україна, яке має турнірне значення, "підігрівається" журналістами і транслюється по телебаченню. Пригадаєте хоч би фінальний матч останнього розіграшу КПК "Динамо" - "Шахтар". Такі ігри роблять набагато вагоміший внесок в підготовку команди до Кубка УЄФА.

- Яке завдання стоїть перед "Динамо" в цьому турнірі?

- Тільки перемога! Інше питання - вийде це, чи ні. Не бачу сенсу ставити завдання про одне лише участі. Ми мотивуємо команду з розрахунком виграти Кубок УЄФА.

- Як йде ситуація з молодими гравцями Маліним, Фартушняком і Парцванією, якими цікавився ФК "Харків"?

- Поки ми знаходимося в "затишші", зараз наші футболісти відпочивають. Ми ними не можемо розкидатися. Потрібно розглянути питання по кожному гравцеві окремо, тому я повинен поговорити як з ними, так і з Володимиром Мунтяном, який їх тренує. Поки ми не погодилися і не відмовилися. Зараз клуб веде активну роботу на трансферному ринку. Як про факт, що відбувся, можна говорити тільки про перехід Аладашвілі і Марцваладзе в російський клуб "Анжі".

Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)

Зараз ви читаєте новину «Ігор Суркіс хоче організувати "український" Кубок Першого каналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі