вівторок, 02 вересня 2008 11:27

Ігор Беланов отримав премію GoldenFoot-2008

1 вересня в понеділок в Монте-Карло в ході шостої церемонії вручення престижної премії "GoldenFoot" трофей за яскраву спортивну кар"єру був вручений володарю "Золотого м"яча"-1986 Ігорю Беланову.

Гравець київського "Динамо" та збірної Радянського Союзу став першим представником вітчизняного футболу, який отримав цю нагороду і залишив свій відбиток на футбольній алеї слави за "бойові"заслуги у футболі. Серед нині діючих футболістів нагорода дісталась захиснику турецького "Фенербахче" Роберто Карлосу, який завдяки інтернет-голосування випередив Девіда Бекхема, Франческо Тотті, Рауля, Луіша Фігу та Джанлуїджі Буффона.

Свого часу інтернет допоміг Андрію Шевченку залишити свій слід на монакській набережній. На алеї вже є відбитки ніг таких футбольних легенд як Дієго Марадони, Джорджа Веа, Мішеля Платіні, Альфредо ді Стефано, Джорджа Беста, Джанні Ріверо, Жюста Фонтена і Зінедіна Зідана.

"Golden Foot" проводиться під патронатом принца Альберта. Беланов отримав нагороду безпосередньо з рук монаршої особи. Символічно, що 30 років тому саме в Монте-Карло Беланов дебютував за юнацьку збірну СРСР.

"СЭ"

Зараз ви читаєте новину «Ігор Беланов отримав премію GoldenFoot-2008». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі