субота, 07 червня 2008 16:13

Ібрагімовіч обіцяє забивати

Златан Ібрагімовіч, який не забивав за збірну Швеції три роки, упевнений, що на Євро-2008 гратиме так само результативно, як і на клубному рівні. Результативна гра форварда допомогла "Інтернаціонале" відстояти чемпіонський титул в Італії, і тепер Ібрагімовіч має намір порадувати своїх прихильників голами в Австрії і Швейцарії.

Шведи, які ще жодного разу не вигравали чемпіонат Європи, вступлять у боротьбу у вівторок матчем з командою Греції у Зальцбургу. Чотири роки тому греки сенсаційно завоювали трофей Анрі Делоне, продемонструвавши зразок гри в захисті. Нині дружина Отто Рехагеля грає в обороні не так упевнено, але шведам все одно доведеться вкрай непросто. Проте Ібрагімовіч не зневіряється, заявивши:

- Як я знайду ключ до воріт греків? Це секрет. Не варто говорити про це завчасно. Ви все побачите на полі протягом 90 хвилин.

На міжнародній арені Ібрагімовіч грає нерезультативно, зате в чорно-синій футболці "Інтеру" штампує голи один за одним. 26-річний нападаючий забив 17 м"ячів у минулій серії А, а коли він травмував коліно, міланська команда видала низку непереконливих ігор.

В останньому поєдинку сезону з "Пармою" Ібрагімовіч повернувся у стрій - він вийшов на заміну і оформив дубль, а "Інтер" завоював скудетто. Статистика говорить сама за себе - у 53 матчах вищого дивізіону Італії швед забив у ворота суперників 32 м"ячі. У 50 поєдинках за збірну Швеції Ібрагімовіч відзначився лише 18 разів, проте колишній голеадор "Аякса" упевнений, що скоро все буде в порядку і в матчах на міжнародній арені. Наставника збірної Швеції Ларса Лагербека зовсім не турбує те, що в 12 останніх поєдинках національної команди рослий форвард не забив жодного гола.

- Златан постійно бере участь в результативних комбінаціях, створює моменти для партнерів. Ми намагаємося побудувати гру так, щоб використовувати його можливості по максимуму. Він може віддати передачу, яка стане повною несподіванкою для всіх, - потім дивишся повтор і дивуєшся, як він це зробив. Саме такої гри ми чекаємо від Ібрагімовіча. Коли м"яч доходить до штрафної площі суперника, ми хочемо, щоб він завершував наші атаки, - відзначив Лагербек.

Ібрагімовіч також розміркував про те, що любить створювати можливості для взяття воріт своїм партнерам. Швидше за все, він діятиме в атаці в парі з Хенріком Ларссоном, який вирішив повернутися у збірну Швеції напередодні чемпіонату Європи. Цьому дуету потрібно дуже постаратися, щоб дружина Лагербека вийшла з групи, де також опинилися росіяни і іспанці. Чотири роки тому скандинави дійшли до 1/4 фіналу, але як буде цього разу?

- Потрібно просто грати у свій футбол, діяти компактно, - упевнений Ібрагімовіч. - І, звичайно, демонструвати максимальну самовіддачу і грати зі всією пристрастю.

euro2008.uefa.com

Зараз ви читаєте новину «Ібрагімовіч обіцяє забивати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі