середа, 26 червня 2013 18:33

"Хто ми? Коні!"- фани ЦСКА розірвали прапор "Арсенала" перед офісом Онищенка
33

Фото: Фото: Євген Савчук
Олексій Бешуля був на чолі колони

Близько сотні фанів 26 червня підтримали ініціативу президента київського "Арсенала" Олександра Онищенка про повернення клубу колишньої назви - ЦСКА. Свою згоду вони висловили, пройшовши маршем від Софіївської площі до офісу "канонірів" на вул. Мечникова, біля станції метро "Кловська".

"Мета нашої акції - підштовхнути президента "Арсенала" до того, щоб він все-таки відродив ЦСКА, про що говорив у своєму недавньому інтерв'ю, - каже організатор ходи, киянин Олексій Бешуля. Одягнений у білу футболку, на якій червоним зображений воїн в папасі і з автоматом ППШ на грудях. Зверху - напис "ЦСКА 1934 КИЕВ, знизу — СЕМЬЯ ВЕРА ЛЮБОВЬ. - ЦСКА - це історія. Клуб існував з 1934 року, всього на 7 років молодший за "Динамо". Гравці хочуть грати за команду з традиціями, а не за ту, яка була вчора зроблена і ніхто не пам'ятає, що це взагалі було. А так буде новий бренд, новий стимул. Дуже багато футболістів, у тому числі "Динамо" - вихованці ще старої школи ЦСКА, для них дороге ім'я клубу. Патріотична складова - не менш важлива деталь, ніж тактика на гру, фізпідготовка і т.д.".

Олексій вважає, що втілити ідею в життя цілком реально.

"Є стадіон ЦСКА, нехай він зараз, м'яко кажучи, не в найкращому стані. Проте, Олександр Онищенко пообіцяв побудувати стадіон, сказавши, що є для цього місце. Якщо є бажання, всі питання можна вирішити. Чи достатньо сьогодні людей? На даний момент я нарахував вже 72 людини, пару хвилин-і ще підтягнуться", - говорить він.

Початок ходи затягується майже на годину. Від спеки фани рятуються квасом, у деяких збоку на рюкзаках мінералка.

"Увага, шикуємося!", - чутна команда. Швидко вишикувавшись, фани рухаються через площу до пам'ятника Богдану Хмельницькому. Шикуються на його фоні, розтягуючи банери "ЦСКА, Київ має бути!","Поверніть нам ЦСКА!", "Поверніть нам команду!".

На чолі колони Олексій Бешуля. Фани звертають на вул. Володимирську, переходять на непарну сторону. Супроводжують ультрас кілька співробітників міліції, двоє з них - беркутівці. Паралельно, зі швидкістю руху вболівальників рухаються два автобуси і дві "Газелі" з синіми міліцейськими номерами.

"Ми ЦСКА, ми переможемо!", "Тільки Київ і ЦСКА!", "Ні кроку назад!", "Поки ми єдині - ми непереможні", "Хто ми? Коні! (Так у середовищі вболівальників називають клуб ЦСКА - Ред.) ",-скандує колона російською. "Слава Україні! Героям слава! ЦСКА!", - змінюється після повороту на Прорізну. Перерва між скандуваннями - 2-3 хвилини.

Пройшовши Хрещатик, Басейну, колона доходить до офісу "Арсеналу" на Мечникова 14/1. "Ні "Арсеналу", має бути ЦСКА!", - скандує біля входу.

"Працювати треба, а ви все маршируєте, потрібен вам сто років цей ЦСКА!", - обурюється літня жінка, намагаючись пройти крізь натовп.

До фанів виходить представник служби безпеки "Арсеналу". За його словами, нікого з клубного керівництва немає на місці. Забирає у Олексія файл з офіційним зверненням до Онищенко, обіцяє передати віце-президенту клубу. Обмінюється з ним номерами телефонів.

"Дякуємо пана Онищенка і сподіваємося, що це станеться і центральний спортивний клуб армії буде існувати, а не цей штучний "Арсенал". На майбутнє, щоб вони не витрачали гроші, хочемо вручити цю вивіску", - передає представнику "канонірів" емблему ЦСКА.

Після цього кілька людей запальничками намагаються підпалити емблему "Арсеналу". Не запалюється. "Блин, х..во горит. Какой баннер, такой и клуб", - каже хтось.

Після чого урочисто рвуть прапор на шматки.

/media/video/504229/1_504229.flv

Зараз ви читаєте новину «"Хто ми? Коні!"- фани ЦСКА розірвали прапор "Арсенала" перед офісом Онищенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі