понеділок, 09 червня 2008 08:45

Хорвати виграли завдяки пенальті (ФОТО)
8

Австрійці почали домашнє Євро з поразки від австрійців. Єдиний гол у зустрічі з пенальті забив Лука Модріч.

Уже на 4-й хвилині Рене Ауфхаузер збив Івіцу Оліча у власній штрафній площі. Арбітр відразу призначив одинадцятиметровий, який точно реалізував Модріч. Цей пенальті був найшвидшим в історії континентальної першості.

Австрійці не відразу оправилися від пропущеного голу, але в другому таймі влаштували справжню облогу воріт суперника. Найвигідніший момент втратив Роман Кінаст, який вийшов на заміну. Але він головою послав м"яч поряд зі штангою.

Хорвати після забитого голу заспокоїлися і заграли у свій футбол. Кожного разу, коли гості виконували стандартні положення, біля воріт Махо було жарко. Даріо Срна знову довів, що йому знайдеться мало рівних в умінні виконувати штрафні і кутові. Польові футболісти трудилися у поті чола, тоді як голкіпер збірної Хорватії Стіпе Плетікоса відверто нудьгував. Незабаром у центрі уваги двічі поспіль опинився захисник австрійців Себастьян Предль - він завдав прицільного удару здалеку, а потім ледь не влучив у дальній кут з "другого поверху".

Младен Петріч промахнувся з убивчої позиції, а потім австрійці почали створювати проблеми оборонній лінії гостей. Мартін Харнік змістився з флангу в центр і намагався прострілити вздовж воріт, проте Йосип Шимуніч у відчайдушному підкаті перервав дуже небезпечну передачу. Тут же Йоахім Штандфест міг відновити рівновагу, але головою послав м"яч поряд зі штангою.

Другий тайм збірна Австрії почала так само активно, а найяскравіше виглядав Харнік, який грав на правому фланзі.

З виходом Юміта Коркмаза австрійці заграли ще краще. Харнік запустив м"яч над перекладниою, а потім Вастіч пробив головою, і Плетікоса лише з другої спроби зафіксував м"яч. Незабаром голкіпер московського "Спартака" у відчайдушному стрибку парирував потужний постріл Коркмаза, але він лише проводжав м"яч очима в доданий час - Кінаст замикав подачу зі штрафного, але пробив у "молоко".

В четвер у Клагенфурті в другому турі групи В хорвати зіграють зі збірною Німеччини, а австрійці прийматимуть на стадіоні "Ернст Хаппель" поляків.

Австрія - Хорватія - 0:1 (0:1)

Суддя: Пітер Вінк (Голландія)

Австрія: Махо, Предль, Штранцль, Погатетц, Штандфест, Ауфхаузер, Зоймель (Вастіч, 61), Геркаліу (Коркмаз, 70), Іваншитц, Гарнік, Лінц (Кінаст, 74)

Тренер: Йозеф Хікерсбергер

Хорватія: Плетікоса, Чорлука, Р. Ковач, Шимуніч, Праньіч, Срна, Н. Ковач, Модріч, Кранчар (Кнежевіч, 62), Петріч (Будан, 73), Оліч (Вукоєвіч, 83)

Тренер: Славен Біліч

Гол: Модріч (4, з пенальті)

Попередження: Погатетц (6), Зоймель (21), Р. Ковач (51), Предль (69)

ФОТО: uefa.com

Зараз ви читаєте новину «Хорвати виграли завдяки пенальті (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі