субота, 19 березня 2011 16:35

Холменколлен. Кузьміна виграла гонку переслідування, Віта Семеренко - 10-а

Холменколлен. Кузьміна виграла гонку переслідування, Віта Семеренко - 10-а

Гонку переслідування в норвезькому Холменколлені виграла Анастасія Кузьміна. Досі в активі словацької спортсменки був лише один подіум у персьютах - срібло Олімпіади. А тепер перемога. Третя в кар'єрі. За друге місце на фініші розгорнулася боротьба між білорускою Дарією Домрачовою і Андреа Хенкель з Німеччини. Вища швидкість на останніх метрах виявилася у Даші.

Інна Супрун сьогодні - єдина, хто пройшла всю гонку без єдиного промаху. Завдяки цьому Інна зуміла піднятися на 28 позицій і фінішувати 15-ю. Але кращою сьогодні з наших дівчат стала Віта Семеренко, яка замкнула десятку найсильніших. До останнього рубежу шанс зайняти високе місце мала Олена Підгрушна, але четвертий кордон виявився для неї невдалим: втративши обойму, Олена дуже довго чекала, поки їй принесуть запасну.

І хоча вона зібралася і відстрілялася без штрафу, втрачений час компенсувати вже було не можливо. Але фініш у двадцятці найсильніших дозволив капітану нашої збірної забезпечити собі місце у завтрашньому мас-старті. Валя Семеренко допустивши велике число промахів на третьому вогневому рубежі, вирішила не продовжувати гонку.

Лідер загального заліку Кубка світу Кайса Макаряйнен зуміла зробити ривок з 20-го на 4-е місце і ще більше зміцнити свої позиції завдяки невиходу на старт Магдалени Нойнер Тепер перевага фінки над Турою Бергер становить 41 бал і лише диво завадить Кайсі стати переможцем сезону.

Крім того, Макаряйнен підтвердила своє лідерство в заліку гонок переслідування і завоювала свій перший в кар'єрі Малий Кришталевий Глобус.

1. Анастасія Кузьміна (0 +2 +1 +0) 33:42.5

2. Дарина Домрачева (2 +0 +1 +2) +23.1

3. Андреа Хенкель (0 +0 +1 +2) +27.6

10. Віта Семеренко (0 +3 +1 +0) +1:38.9

15. Інна Супрун (0 +0 +0 +0) +2:12.3

17. Олена Підгрушна (0 +0 +2 +0) +2:18.6

Валя Семеренко (0 +0 +3 +) не фінішувала

Зараз ви читаєте новину «Холменколлен. Кузьміна виграла гонку переслідування, Віта Семеренко - 10-а». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі