четвер, 03 січня 2008 11:06

Хітцфельд йде з "Баварії" і хоче очолити збірну Швейцарії

Головний тренер мюнхенської "Баварії" Оттмар Хітцфельд оголосив, що залишить команду влітку 2008 року, коли закінчиться термін дії його контракту з клубом. За словами Хітцфельда, він може очолити національну збірну Швейцарії, але переговори з федерацією футболу цієї країни наставник поки не вів.

Хитцфельд розповів, що він поінформував керівництво "Баварії" про свої плани ще три тижні тому. Тренер пообіцяв, що в сезоні-2007/08 постарається виграти з мюнхенським клубом якомога більше турнірів. У чемпіонаті Німеччини "Баварія" після 17 турів ділить перше-друге місця з "Вердером", а в Кубку УЄФА вийшла в 1/16 фіналу, де зустрінеться з шотландським "Абердіном".

Оттмар Хітцфельд, якому 12 січня виповниться 59 років, починав тренерську кар"єру в Швейцарії, де працював з клубами "Цуг", "Аарау" і "Грассхопперс". З 1991 по 1997 рік німецький фахівець очолював дортмундську "Боруссію" і виграв з цією командою три чемпіонати Німеччини, а також Лігу чемпіонів сезону-1996/97. У вирішальному матчі німецький клуб з рахунком 3:1 обіграл італійський "Ювентус".

У 1998 році Хітцфельд очолив "Баварію" і пропрацював в цьому клубі до 2004 року. За цей час мюнхенський клуб виграв чотири чемпіонати Німеччини, а в 2001 році став переможцем Ліги чемпіонів і Міжконтинентального кубка. З 2004 по 2007 рік Хітцфельд не тренував жодну команду і працював аналітиком на телебаченні. У лютому 2007 року тренер повернувся до "Баварії".

У німецьких ЗМІ вже з"явилася інформація про те, що влітку 2008 року новим наставником мюнхенської команди може стати Юрген Клінсманн або Лотар Маттеус, інформує "Лента.ru".
Зараз ви читаєте новину «Хітцфельд йде з "Баварії" і хоче очолити збірну Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі