понеділок, 23 червня 2008 14:00

Хіддінку в Криму встановили пам"ятник

Хіддінку в Криму встановили пам"ятник

У селищі Малореченське під Алуштою встановили пам"ятник головному тренерові збірної Росії Гусу Хіддінку. Гіпсову статую на території приватного лікувально-оздоровчого комплексу "Московський" відкрили за три години до початку чвертьфінального поєдинку на Євро-2008 між збірними Росії і Нідерландів.

Кримський скульптор Євгеній Яблонський, якому на виконання відвели дві доби, розповів, що гіпсовий Хіддінк практично не відрізняється від живого: у спортивній формі і з м"ячем.

- Пам"ятник тонований під метал. Це статуарна композиція, спокійна, він стоїть з м"ячем і в спортивній формі. Це просто дань шана тренерові, перш за все з боку замовників, і з мого боку теж, - відзначив Яблонський.

За словами скульптора, за дві доби йому і двом помічникам, вдалося поспати лише декілька годин. Статуя Хіддінка заввишки 1,75 метри була встановлена на постамент за три години до гри росіян з голландцями 21 червня, яка принесла перемогу збірній Росії.

У свою чергу власник пансіонату Олексій Місюров відзначив, що пам"ятник робився "від душі".

- Це зробили від душі я і мої друзі. Пам"ятник ми відкривали разом з колишнім захисником сімферопольської "Таврії" Сергієм Матухно, - сказав Місюров.

Він додав, що пам"ятник знаходиться на закритій території, яка охороняється, і вільного доступу до нього не буде, як і не передбачено ніякого дарчого напису на постаменті.

- Бейджика у нього буде - тренер збірної Росії. Він же живий, навіщо йому епітафії, - підкреслив замовник.

Ідея встановити гіпсову скульптуру тренерові збірної Росії з"явилася після виходу команди в чвертьфінал. За словами Місюрова, українське громадянство не заважає йому вболівати за російську команду і радіти її успіхам.

РИА "Новый Регион"

Зараз ви читаєте новину «Хіддінку в Криму встановили пам"ятник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі