вівторок, 02 грудня 2008 14:41

Хемілтон витратив шалені гроші на квитки в космос

Хемілтон витратив шалені гроші на квитки в космос

Чемпіон світу з Формули-1 Люіс Хемілтон здивував своїх близьких дуже оригінальним подарунком: як повідомляє іспанська газета Marca, він сплатив політ в космос всім членам своєї сім"ї.

Затія здається фантастичною тільки на перший погляд: ексцентричний британський мільярдер Річард Брансон вже не один рік займається створенням першої в світі космічної комерційної авіалінії. В рамках проекту VirginGalactic будуються космічні кораблі оригінальної конструкції, політ на яких в недалекій перспективі буде доступний будь-якому бажаючому, хто зможе дозволити собі таку розкіш.

Втім, дата першого рейса поки не названа, але, як інформує сайт Virgin Galactic, "ми плануємо провести запуск, якнайскоріше, але не раніше, ніж ми будемо повністю задоволені результатами обширної програми випробувань кораблів Whiteknighttwo і Spаceshiptwo".

Проте, приблизно 250 квитків вже продано, і Люіс Хемілтон придбав відразу декілька. Він збирається летіти сам і узяти з собою батьків, брата Ніколаса і дівчину, Ніколь Шерзінгер.

Чемпіонові світу довелося викласти вражаючу суму: один квиток коштує 150500 євро, а він, судячи з усього, купив відразу п"ять. Але газета цитує друга Люіса, який сказав: "Гроші для нього не мають значення, якщо він хоче зробити приємне своїм близьким".

Якщо коротко, суть проекту полягає в тому, що із землі космічний корабель стартує, будучи підвішеним до реактивного літака спеціальної конструкції, а з висоти 17500 метрів починає самостійний суборбітальний політ.

sport.segodnya

Зараз ви читаєте новину «Хемілтон витратив шалені гроші на квитки в космос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі