Ексклюзиви
неділя, 25 травня 2008 17:45

Хемілтон переміг у Монте-Карло

Хемілтон переміг у Монте-Карло

Ще перед початком Гран-прі "Формули-1" у Монако пілот команди "Макларен" Льюіс Хемілтон говорив про те, що йому на руку був би дощ. Так, власне кажучи, і сталося.

Хемілтон вдало стартував, відразу випередивши Кімі Райкконена і вийшовши на другу позицію. Проте на перших же колах британець в"їхав в огородження і був змушений заїхати на позаплановий піт-стоп. А в гонці, тим часом, Роберт Кубіца обігнав Феліпе Массу. Щоправда після піт-стопу поляка знову все стало на свої місця. Масса зробив піт-стоп на шість кіл пізніше. Виїхати перед Кубіцою йому вдалося, але Хемілтон за цей час зміг відіграти втрачене і очолити пелетон. Перевага Льюіса над Массою зростала з кожним колом. Після виїзду з другого піт-стопу Масса трохи не впорався з керуванням: болід він втримав, але знову пропустив Кубіцу вперед.

Ніко Розберг в одному з поворотів потрапив у аварію і повністю розбив болід. На трасі в черговий раз з"явився автомобіль безпеки. У підсумку, гонщики не встигали проїхати всі кола, які залишилися (час гонки лімітований до двох годин). За трохи більше, ніж десять хвилин, які мали пілоти, щоб поліпшити своє становище, Кімі Райкконен налетів на Адріана Зутіла і втратив переднє антикрило. Але якщо гонщик "Феррарі" таки зміг продовжити гонку, показати кілька найшвидших кіл і фінішувати дев"ятим, то для Зутіла гонка, в якій він йшов у очковій зоні, закінчилася.

Трійка лідерів так і залишилася без змін. Переміг Хемілтон. Кубіца другий. Масса фінішував третім.

Перемога у Монако вивела Хемілтона на перше місце загального заліку пілотів (38 очок). Райкконен опустився на друге місце (35), Масса програє йому один пункт і йде третім.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Хемілтон переміг у Монте-Карло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути