середа, 26 вересня 2007 12:01

Харків готовий викласти Львову за матчі Євро-2012 100 мільйонів доларів

В середу, 26 вересня, стало відомо, що харківські бізнесмени готові перекупити у Львова проведення матчів Євро-2012 за 100 мільйонів доларів. Міські власті всі заперечують, повідомляє www.korrespondent.net.

Непрямим підтвердженням побоювань городяни вважають несподівано виниклу проблему з виділенням землі для будівництва стадіону в Львові.

Активність Харкова також впадає в очі: не останні особи першої столиці стверджують, що резервний Харків прийме аж два матчі Євро-2012. Схоже, основна боротьба серед українських міст за право приймати великий футбол ще попереду.

Днями в Львові розгорівся скандал навколо ділянки, на якій планували побудувати стадіон.

Як виявилось, у 25 гектарів землі в межі міста є власник. Їм опинилося ВАТ Зеленбуд. Напередодні сесії міськради власник підприємства з"явився в мерію і надав відповідні документи. Виявилося, що компанія користується ділянкою в 46 гектарів з 1968 року.

Весь цей час земля була в постійному користуванні і, відповідно, в компанії її вважають своєю.

- Я не проти будівництва стадіону, - розповів голова правління Зеленбуда Володимир Муштук. - Але і нам від цього повинна бути якась вигода. Наприклад, ми не проти віддати ділянку, але хочемо, щоб землю, що залишилася, нам дали в довгострокову оренду. Не на рік або три. Треба розуміти, що дерево росте мінімум 10 років.

Проте такий розвиток подій викликав шквал обурення мера Львова Андрія Садового.

- Ця компанія не має ніяких документів на цю землю. Місто Львів - єдиний власник. Так, колись земля була в оренді, але підприємство вже тричі міняло власників, а договір на оренду давно закінчився, - заявив Андрій Садовий. - Дії цієї компанії можна порівняти з терористичними, але місто поступить за прикладом всього світу: переговорів з терористами вести не буде.

Мер Львова не вважає, що справа дійде до суду:

- Ніяких судів не буде. Є Львів - власник землі, і ми там будуватимемо, що захочемо.

Мер Харкова Ігор Шурма також висловився з приводу можливості перехоплення матчів Євро-2012 у Львова:

- Що стосується Євро, я б не говорив про повний перехід матчів з одного міста в якійсь інший. Але мова про розширення географії міст дійсно йде. Відповідні документи будуть направлені в УЄФА. І якщо говорити об"єктивно, то харківський бізнес зараз робить значно більше для Євро, чим львівський.
Зараз ви читаєте новину «Харків готовий викласти Львову за матчі Євро-2012 100 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі