середа, 30 липня 2008 14:26

Гусєву не висували офіційних звинувачень у вживанні допінгу

Звинувачення у вживанні заборонених препаратів велогонщикові Володимиру Гусєву не пред"являлися, заявив сьогодні начальник Управління по науковому, медичному і антидопінговому забезпеченню Росспорта РФ Олександр Деревоєдов, передають РІА "Новини".

- Наскільки мені відомо, під час проведення тестування команди Astana було виявлено, що у Гусєва перевищені деякі медичні показники, які були передбачені договором між спортсменом і казахською командою. На підставі цього контракт з ним був розірваний. Але ніякі інші звинувачення йому пред"явлені не були, - відзначив він, пояснивши, що інакше Astana повинна була звернутися в Міжнародний союз велосипедистів з відповідною заявою.

Деревоєдов також повідомив, що в даний час "проводиться розслідування".

- Якщо в його ході з"являться якісь конкретні факти і докази, то Гусєв, зрозуміло, не зможе поїхати на Олімпіаду, - підкреслив функціонер.

Минулого тижня керівництво казахської велокоманди повідомило про розрив контракту з Гусєвим на підставі перевищення "нормальних рівнів різних біохімічних показників". Проте уточнення про те, які саме показники були перевищені, не послідувало. Після чого і виникло питання про правомірність включення спортсмена в олімпійську збірну.

Зараз ви читаєте новину «Гусєву не висували офіційних звинувачень у вживанні допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі