Ексклюзиви
середа, 19 листопада 2008 14:22

Губернатор Зальцбурга хоче забрати в Росії Олімпіаду-2014

Губернатор австрійської федеральної землі Зальцбург Габі Бургшталлер заявила, що Зальцбург готовий прийняти зимові Олімпійські ігри 2014 року в тому випадку, якщо російське місто Сочі не зможе вчасно підготуватися до Олімпіади.

за словами Бургшталлер, в Зальцбурзі є практично всі умови для проведення Олімпіади. За даними видання, в Сочі в даний час будуються лише 20 споруд з 250, необхідних для того, щоб організувати Ігри-2014.

У серпні 2008 року представник Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Жан-Клод Кіллі заявив, що Сочі зуміє вчасно підготуватися до Олімпіади-2014, але для цього росіянам потрібно буде працювати, не зупиняючись ні на хвилину.

Зальцбург входив до числа претендентів на проведення Олімпійських ігор 2014 року, проте право прийняти Олімпіаду було надано Сочі.

Австрії вже доводилося приймати Олімпійські ігри після відмови міста, якому було надано право проведення Олімпіади. Зимові Олімпійські ігри 1976 року повинні були пройти в американському Денвері, але через складнощів з фінансуванням місто відмовилося організовувати Олімпіаду. У результаті Ігри-1976 пройшли в австрійському Інсбруці.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Зальцбурга хоче забрати в Росії Олімпіаду-2014». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути