понеділок, 25 лютого 2008 19:08

Гравець "Арсенала" через грубий підкат ледь не став інвалідом

Гравець "Арсенала" через грубий підкат ледь не став інвалідом
Провідний англійський лікар-остеопат і фізіотерапевт Тім Еллардайс заявив, що лідер збірної Хорватії і "Арсенала" Едуардо да Сілва, який отримав тяжкий перелом гомілкостопу під час матчу з "Бірмінгемом" (23 лютого, 2:2), міг втратити ступню. На думку Еллардайса, лише кваліфіковані дії лікарів "Арсенала" врятували ногу гравця. При цьому він сумнівається в тому, що навіть після вдало проведеної операції Едуардо зможе вийти на свій звичний рівень гри.

"У разі такої травми є ризик втратити ногу. Річ у тому, що при подібному переломі дуже сильно пошкоджуються кровоносні судини. Відразу після травми нога повинна бути негайно оброблена спеціальним чином і прооперована. Уявіть найтяжче розтягнення зв"язок щиколотки, яке ви отримували - так ця травма вдесятеро гірша. Звичайна людина після подібної травми відновлюватиметься приблизно шість місяців, Едуардо буде потрібно не менше дев"яти", - заявив Еллардайс.

Зі слів лікаря, зламані кістки заживуть і зростуться, але дуже сильно пошкоджені зв"язки, м"які тканини, сухожилля. Еллардайс зазначив, що Едуардо доведеться пройти тривалий курс лікування, щоб відновити працездатність ноги на колишньому рівні. "Окрім безпосередньої фізичної травми в цьому випадку велике значення має психологічний ефект, який може впливати на гравця протягом року після одужання", - сказав фізіотерапевт.

Нагадаємо, що Едуардо да Сілва отримав травму під час зіткнення з захисником "Бірмінгема" Мартіном Тейлором, який врізався в гомілкостоп натуралізованого бразильця прямою ногою. Телеканал Sky TV, що показував матч в прямому ефірі, не демонстрував повторів інциденту, щоб не травмувати психіку глядачів. Едуардо не зможе допомогти збірній Хорватії у фінальному турнірі Євро-2008.

Зазначимо, що Тім Еллардайс - провідний в Англії специаліст-остеопат, який спеціалізується на роботі з спортсменами. У лютому 2005 року він відкрив власну клініку в Лондоні, а його клієнтами стали кращі футболісти країни і представники олімпійських видів спорту.

Newsland
Читайте також
Зараз ви читаєте новину «Гравець "Арсенала" через грубий підкат ледь не став інвалідом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі