середа, 17 вересня 2008 08:30

Гравці "Шахтаря" коментують матч з "Базелем"

Отримавши дебютну перемогу в груповому етапі Ліги чемпіонів, футболісти "Шахтаря" були настроєні позитивно і охоче відповідали на безкінечні питання журналістів.

Артем Федецький:

— Артеме, в тебе сьогодні дебют в Лізі чемпіонів. Як оцінюєш, він удався?
— Команда перемогла, це означає що все вдалося. Я дуже радий, що нарешті вийшов на поле, і ми перемогли. А то з "Металістом" виходив — зіграли 2:2, з Полтавою теж була невдача… Правда ще кубкову зустріч з "Ілічівцем" з моєю участю "Шахтар" виграв. З приводу сьогоднішнього матчу хочу сказати, що команда мала багато моментів для узяття воріт. Зрозуміло, тренер ще дасть оцінку нашим діям.

— З усього видно, що зараз ти у хорошому настрої.
— Ну, звичайно! "Шахтар" добився важливої перемоги на виїзді, чому не радіти? Головне було отримати три очки, що ми і зробили.

— Проте на останніх секундах пропустили прикрий гол.
— Взагалі-то, так. Дуже неприємно отримувати такі м"ячі. Але, повторюся, в "Шахтаря" тепер є три очки, що дуже значимо.

— Тепер ти можеш судити про те, яка вона — атмосфера Ліги чемпіонів…
— Я завжди мріяв зіграти в такому турнірі, як Ліга чемпіонів. А зараз мрія здійснилася. Признатися, коли виходив на полі, по шкірі бігали мурашки. А в самій грі взагалі емоції захлеснули. Навіть не можу описати, що відчував.

— Коли ти виходив на поле, четвертий арбітр спершу показав, що ти міняєш Срну, а потім виправив на Фернандіньо. Переплутали номери?
— Ні, просто у Даріо заболіла зв"язка, він попросив заміну. Але потім виявилось, що пошкодження не настільки серйозне, і капітан дограв поєдинок на морально-вольових якостях. А мені довелося вже біля кромки поля перестроюватись…

Андрій Пятов:

— З перемогою, Андрію. Які емоції?
— Перемога є, але кінцівку зіпсували. Осадок залишився. Я помилився, повинен був спокійно виходити і забирати м"яч. Ніхто навіть і не пригадав би цей момент.

— Важко було перші хвилини при такій потужній підтримці трибунами суперника?
— В принципі, ні. Я вже маю досвід виступів в подібній атмосфері. В таких ситуаціях просто відключаєшся і думаєш лише про футбол.

— Наша команда виглядала на полі цілком впевнено…
— Думаю, так. Результат це показав, ми могли вигравати і з крупнішим рахунком.

— А що сказав після матчу Мірча Луческу?
— Вказав на розслаблення в кінці матчу. Це Ліга чемпіонів, тут такої халатності не прощають. Навіть 20 секунд розслаблення можуть погубити результат. Все може бути.

Дмитро Чигринський:

— Діма, наскільки, по-твоєму "Шахтарю" удалося зломити атакуючий потенціал "Базеля"?
— А хто сказав, що в "Базеля" високий атакуючий потенціал?

— Ти так не вважаєш?
— Нормальна команда, але я не думаю, що вони такі вже сильні атакою.

— Тоді в чому сила "Базеля"?
— Організація гри — це їх сильна сторона. Але коли "Базель" першим пропускає, починає грати дещо авантюрно. Великою кількістю гравців йдуть в атаку… А якихось награних комбінацій я у них не побачив. Ми були готові до такої манери гри. Якщо не брати до уваги забитий нами гол, то можна було б сказати, що ми перекрили всі зони.

— Давненько "Шахтар" не забивав два голи із стандартів, ви до цього теж готувалися?
— "Шахтар" сильний не лише в позиційній грі, але і умінням використовувати стандартні положення. У нас є хороші виконавці, при певних епізодах існують специфічні, відомі нам траєкторії польоту м"яча… Забити з гри не вийшло, вийшло із стандартів. Але ви прекрасно бачили, що шанси були і впродовж всього матчу. Я думаю, що все нормально.

— Гол в наші ворота залишив відбиток?
— Взагалі-то, так. Ми могли забити і п"ять, і шість, і сім голів… А вийшло лише 1:2, і виглядає цей рахунок неначе декілька напруженим. Але ви бачили, що "Шахтар" набагато краще грав. Не дуже добре, що ми пропустили… Але головне, що три очки у нас.

Прес-служба ФК "Шахтар"
Зараз ви читаєте новину «Гравці "Шахтаря" коментують матч з "Базелем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі