пʼятниця, 07 серпня 2009 18:58

Гравці "Металіста" прокоментували суперника в Лізі Європи

Гравці "Металіста" прокоментували суперника в Лізі Європи

Після завершення жеребкування прес-служба ФК "Металіст" поспілкувалася з футболістами команди і поцікавилася їх думкою про суперника.

Марко Девіч

- Що можна сказати? Вся четвірка претендентів на зустріч з нами була непогана. Та і на цьому етапі слабких клубів вже бути не може. Дуже добре, що першу гру граємо на виїзді. "Штурм" для мене - команда зовсім не знайома. Знаю тільки, що для чемпіонату Австрії, і взагалі для всього австрійського футболу - це ім"я. Але все одно, я вважаю, що якщо ми зіграємо в свою гру, так, як ми вміємо, то зможемо досягти доброго результату. Ну і я дуже хочу забити гол в єврокубку, дуже старатимуся.

- В Австрії доводилося бувати?

- Бував тільки у Відні, коли прилітав з Харкова по дорозі до Сербії. І це добре, що летіти треба всього близько двох з половиною годин - переліт не буде обтяжливим, як, наприклад, до Португалії. Взагалі, впевнений, що в цьому раунді у нас все буде в порядку.

Віталій Бордіян

- Вже з ранку було зрозуміло, що наші потенційні суперники були практично однакові і так переживати, як було з жеребкуванням перед "Евертоном", вже не доводилося. Хоча, звичайно, хотілося б з"їздити до Швейцарії, я там не був. Хоча - в Австрії теж не доводилося бувати. Але нічого - попереду ще груповий турнір, будуть ще можливості.

- Команда може вже розраховувати на тебе в матчах з "Штурмом"?

- Я дуже постараюся, головне, щоб нога не турбувала. Зараз вже почну займатися в загальній групі, і, мабуть, вдасться зіграти з австрійцями.

- Перший матч на виїзді ...

-...і це дуже добре. Ми зможемо зіграти на виїзді в один футбол, а вдома потім підкоригувати гру - суперник це не знайомий. Тим більше, з нашими харківськими уболівальниками, з такою їх божевільною підтримкою, перемагати суперників значно легше.

Олексій Єрьоменко

- Цілком нормальне жеребкування, думаю, що все залежатиме виключно від нас самих.

- Тобі знайома ця команда?

- Ну та, чув про неї. Але ніколи грати проти неї не доводилося. Але те, що ми не слабкіші за неї - це точно. І я думаю, що якщо зіграємо так, як ми вміємо, ми повинні пройти "Штурм". А те, що перший матч на виїзді - це тільки великий плюс для нас. До речі, "Металіст" весь час починає в єврокубках на виїзді, так що це до всього іншого ще і хороша прикмета.

Олег Шелаєв

- Австрійці - досить серйозний суперник, особливо на цьому етапі. В обох команд є шанси потрапити в групу. Тому і ми, і вони битимемося за це місце до кінця.

- У тебе найзначніша статистика ігор в єврокубках - більше 30-ти ігор. Доводилося взагалі грати з австрійцями?

- Я грав з "Аустрією", коли ще за "Дніпро" виступав. Австрійський футбол чимось схожий з німецьким. Силовий, багато високорослих гравців. Тому багато силової верхової боротьби.

- Ти вважаєш жеребкування виявилося прихильним до нас?

- Не то щоб прихильним. Суперники, в принципі, були одного рівня. Чехи - завжди дуже жорсткі, непоступливі, завжди б"ються, не дивлячись ні на що. Французи завжди славилися тим, що вони можуть вдало закриватися, гасити гру, грати на "нуль". Ну і команда другого дивізіону виграла Кубок Франції - це говорить про її кубковий характер, з нею дуже складно було б грати. Швейцарці, австрійці - вони більш-менш схожі один на одного. Але, звичайно, пощастило нам більше з суперником, чим "Ворсклі" (сміється). Хоча матч з "Бенфікою" все одно для полтавських уболівальників стане святом.

Ну а те, що граємо на виїзді перший матч - взагалі відмінно. Команда не знайома, тому добре, коли є можливість провести "розвідку боєм". Загалом, в майбутнє дивлюся з оптимізмом.

Прес-служба ФК "Металіст"

Зараз ви читаєте новину «Гравці "Металіста" прокоментували суперника в Лізі Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі