середа, 13 квітня 2011 08:59

"Грай у нас Мессі, ми б пройшли" Барселону "- Луческу

"Грай у нас Мессі, ми б пройшли" Барселону "- Луческу

Після гри у відповідь 1/4 фіналу Ліги Чемпіонів з "Барселоною" з пресою поспілкувався головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу.

"У першу чергу, хотілося б привітати "Барселону" з виходом у півфінал і побажати їм успіхів у подальших іграх. Я був би дуже радий, якщо б вони виграли Лігу Чемпіонів. Тоді буде розумно пояснити наш виліт від "Барселони", - напівжартома сказав Луческу. - Звичайно, мова не йшла про те, щоб ми пройшли далі після цієї гри. Це потрібно було зробити в "Барселоні", але занадто багато помилок ми там допустили. А сьогодні потрібно було зіграти таким чином, щоб залишити поле з піднятою головою".

"Що стосується нинішньої гри, - продовжив наставник гірників, - то це був видовищний матч 1/4 фіналу Ліги Чемпіонів. Незважаючи на те що у нас у складі було кілька нових гравців, ми все-таки змусили "Барселону" оборонятися, створили таку кількість гольових моментів, скільки не створюють інші команди. Хороший був шлях у нас у Лізі Чемпіонів, за це хотілося б сказати спасибі всім: і нашим гравцям, і нашим уболівальникам. Ця гра з "Барселоною" напевно допоможе нам надалі підготуватися до нових матчів такого рівня".

Після цього Містер відповів на питання журналістів:

- Склалося враження, що в "Барселоні" "Шахтар" створив більше проблем каталонцям. Чим пояснити, що друга гра виявилася менш видовищною і гострою, ніж хотілося б бачити?

- Що стосується гольових моментів, то, напевно, я з вами не погоджуся. І в Донецьку, і в Барселоні у нас були дуже хороші гольові шанси. Якщо б ми на виїзді після першого пропущеного гола реалізували хоч би один з трьох моментів, які створили, то зараз, напевно, говорили б на іншу тему. Ми мали шанси для цього і, в принципі, грали не гірше "Барселони". Ми дуже добре вивчили "Барселону", знали їх сильні сторони. Єдине, у нас в складі немає Мессі. Якби він грав у нас, ми б пройшли "Барселону". Ця команда практично не має вад, з великими індивідуальностями, з хорошими гравцями, які знають, коли і що робити на футбольному полі. Знають, коли потрібно діяти швидко, а коли, може бути, зіграти, використовуючи тактичний фол. Але найголовніше - що це майстри найвищого рівня.

- Життя триває. Попереду закінчення чемпіонату України. Чи не виникнуть проблеми з мотивацією команди?

- Проблеми зараз можуть бути навіть не в мотивації, а в тому, що у нас дуже багато травмованих гравців. Важливо, щоб футболісти, які сьогодні вийшли на поле, зберегли в чемпіонаті ту мотивацію, яка в них була у сьогоднішній грі з "Барселоною". Чемпіонат не менш важливий, ніж навіть 1/4 Ліги Чемпіонів, тому що статус Чемпіона України дозволяє відразу ж грати в груповому турнірі Ліги Чемпіонів. Потрібно зробити все можливе, щоб в майбутніх матчах ми вийшли на наш найвищий рівень, тому що попереду нас чекають дуже важкі ігри. Думаю, що ми пройдемо через складний момент, який зараз є, і, найголовніше, зуміємо відновити травмування гравців.

Нагадаємо, у вівторок, 12 квітня, донецький "Шахтар" у повторному поєдинку 1/4 фіналу Ліги Чемпіонів на Донбас Арені поступився "Барселоні" з рахунком 0:1. Двохматчева ж дуель програна гірниками з рахунком 1:6.

Зараз ви читаєте новину «"Грай у нас Мессі, ми б пройшли" Барселону "- Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі