понеділок, 29 жовтня 2007 18:18

Господар ЧС-2018 з футболу визначиться за новою системою

Система черговості континентів більше не використовуватиметься при виборі країни-організатора чемпіонату світу з футболу, повідомляє www.eurosport.ru.

Таке рішення таємним голосуванням сьогодні, 29 жовтня, прийняв Виконавський комітет Міжнародної федерації футболу (ФІФА) в своїй штаб-квартирі в Цюріху.

Віце-президент виконкому ФІФА Мон Дзун Чун заявив, що вибори країни, організатора чемпіонату світу 2018 року пройде вже по іншій системі.

Мон Дзун Чун додав, що всі футбольні асоціації зможуть вільно подавати заявки на проведення майбутніх чемпіонатів світу, але тільки в тому випадку, якщо країни з цієї конфедерації не приймали два попередніх Мундіаля підряд.

Спочатку рішення про те, де пройде чемпіонат світу, приймалися на конгресах ФІФА без якої-небудь системи. Через це процес вибору супроводжувався великою кількістю суперечок і розбіжностей. На першу світову першість до Уругваю поїхали тільки 4 європейських збірної, а Мундіаль-1938 у Франції бойкотували команди Аргентини і Уругваю.

Починаючи з першості миру 1958 року в Швеції, щоб уникнути подальших суперечок, ФІФА впровадила систему чергування континентів між Європою і Північною і Південною Амерікамі. Ця схема дотримувалася до 1998 року. У 2002 році вперше в історії світового футболу чемпіонат планети був проведений в Азії відразу двома країнами - Японією і Південною Кореєю. В 2010 році світовий форум вперше прийме представник Африки ЮАР.
Зараз ви читаєте новину «Господар ЧС-2018 з футболу визначиться за новою системою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі