четвер, 05 квітня 2007 16:16

Головного тренера збірної України по гандболу звільнили

У збірної України по гандболу – новий головний тренер, яким був призначений відомий фахівець, що раніше вже працював біля керма чоловічої національної команди Леонід Захаров.

Сергій Кушнірук, під управлінням якого гандбольна команда дивом не вийшла з групи на чемпіонаті світу в Германії. Тоді ісландці з французами, за словами Кушнірука, організували змову, яка не дозволила нашим гандболістам пройти в наступний раунд змагань.

Газета "Команда" задала декілька питань колишньому тренерові у зв"язку з відставкою.

- Чим викликана ротація кадрів на тренерському містку?

- Зміна наставника пов"язана з приходом нового міністра у справах сім"ї, молоді і спорту і, як наслідок, новою політикою міністерства. Річ у тому, що новопризначений міністр озвучив наказ, що не дозволяє співробітникам підпорядкованої йому структури працювати за сумісництвом. До речі, важливу роль в просуванні документа зіграв і президент федерації гандболу Владислав Миленький. І оскільки я є державним тренером по гандболу, мені довелося вибирати – або залишатися біля керма збірної і покинути кабінет в міністерстві, або залишитися на службі, але покинути збірну. Я вибрав другий варіант.

- Значить, вас насильно ніхто не зміщував?

- Ні в якому разі. Я сам проявив ініціативу в звільненні зі збірної. Звичайно, шкода покидати свою команду, над створенням якої я стільки трудився. Але що робити? Потрібно виконувати розпорядження міністра.

У керівництві федерації підтвердили слова держтренера – ніякого скандалу і звільнення, що послідувало за ним, не було. А зміна наставника – звичайна робоча ситуація, викликана вимогами керівництва профільного міністерства. До того ж новий рульовий чоловічої збірної Леонід Захаров – висококваліфікований фахівець, здатний сформувати цілком боєздатний колектив.

В той же час сам міністр Віктор Корж не залишив до цих пір своє президентське крісло в Українській федерації гімнастики.

Зараз ви читаєте новину «Головного тренера збірної України по гандболу звільнили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі