пʼятниця, 25 липня 2008 11:16

Голова ФК "Москва" готується до об"єднання з "Торпедо"

Голова ФК "Москва" готується до об"єднання з "Торпедо"

Виконавчий директор клубу російської прем"єр-ліги "Москва" Андрій Галайда заявив про підготовку об"єднання з "Торпедо", який виступає у першому дивізіоні чемпіонату Росії. За словами Галайди, зараз ведуться переговори про злиття клубів.

Галайда висловив думку, що якщо об"єднання відбудеться, у назві нового клубу повинне бути присутнім слово "Торпедо".

Раніше про плани об"єднання з "Торпедо" заявив колишній генеральний директор ФК "Москва" Юрій Білоус. Він припустив, що власник "Торпедо" Володимир Альошин може отримати за свій клуб від власника "Москви" Михайла Прохорова декілька сотень тисяч євро.

Після того, як Білоус залишив свою посаду генерального директора ФК "Москва", вона залишилася вакантною, а головним у керівництві клубу став Галайда, який займає посаду виконавчого директора.

"Торпедо" і "Москва" мають загальну історію. У 1997 році "Торпедо" придбав голова ВАТ "Лужники" Альошин у ЗІЛа, який не міг утримувати команду через відсутність засобів. У 1998 році ЗІЛ знову заснував футбольний клуб, який отримав назву "Торпедо-ЗІЛ". У 2000 році нова команда вийшла у вищий дивізіон, а в 2002 році була продана компанії "Нікель Норільський" і перейменована у ФК "Москва". Що стосується "Торпедо", то за підсумками чемпіонату Росії 2006 року команда вилетіла у перший дивізіон. У даний час "Торпедо" загрожує виліт у другий дивізіон: після 21 туру команда займає 18-е місце з 21 очком. На "рятівному" 15-му місці ульянівська "Волга", на її рахунку 25 очок.

На початку липня повідомлялося, що "Торпедо" може придбати одна з газонафтопереробних компаній. Залученням засобів готовий був зайнятися головний тренер "Спортакадемклуба", радник президента "Зеніту" з трансферних питань Костянтин Сарсанія.

Лента.ru з посиланням на<>"Советский спорт"

Зараз ви читаєте новину «Голова ФК "Москва" готується до об"єднання з "Торпедо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі