субота, 14 червня 2008 10:14

Голландія декласувала віце-чемпіонів світу

Голландія декласувала віце-чемпіонів світу

Збірна Голландії перемогла Францію на чемпіонаті Європи з футболу та вийшла до 1/4 фіналу турніру. Матч другого туру в групі С завершився з рахунком 4:1. Голландці набрали шість очок і гарантували собі перше місце в групі. У французів залишилося одне очко, стільки ж - у Італії, а Румунія набрала два бали, повідомляє Лента.Ру.

У матчі з французами голландці відкрили рахунок на дев"ятій хвилині. Після навісу з кутового Дірк Кейт виграв боротьбу у Флорана Малуда і вразив ворота Грегорі Купе ударом головою зблизька. В середині тайму французи заволоділи територіальною перевагою і провели декілька небезпечних атак.

Найвигідніший момент упустив атакуючий півзахисник Сідней Гову. Він бив по воротах голландського воротаря Едвіна вандер Сара з меж штрафної, але голкіпер відбив м"яч ногою.

На початку другого тайму у французи створили ще декілька небезпечних моментів біля воріт вандер Сара. Найреальнішу можливість відзначитися впустив Тьєрі Анрі. Нападаючий вийшов один на один з воротарем збірної Голландії, спробував перекинути голкіпера, але м"яч перелетів не тільки вандер Сара, але й ворота.

На 59-ій хвилині голландці забили другий гол. Рууд ван Ністелрой виконав красивий фінт в центрі поля, м"яч потрапив до Роббена, який пройшов по лівому флангу і віддав точний пас в штрафну на Робіна ван Персі. Купе був близький до того, щоб парирувати удар, але м"яч, торкнувшись рук голкіпера, поволі закотився в кут воріт.

На 71-ій хвилині французи забили свій перший гол на Євро-2008. Віллі Саньйоль завершив прохід по правому флангу передачею в штрафну на Тьєрі Анрі, який одним доторком переправив м"яч в лівий кут воріт вандер Сара. Проте вже через хвилину голландці відновили розрив в рахунку. Роббен, отримавши м"яч в штрафній площі суперника, з гострого кута послав м"яч в ближній верхній кут.


У кінцівці зустрічі остаточний рахунок (4:1) встановив Веслі Снейдер. Півзахисник отримав м"яч перед штрафною суперника, розвернувся і послав м"яч в ліву дев"ятку воріт Купе.

Таким чином, збірна Голландії набрала шість очок і гарантувала собі перше місце в групі С. Вторую позицію в даний час займає Румунія, що раніше в п"ятницю зіграла внічию з Італією (1:1). У італійців і французів по одному очку. У останньому турі в групі С (17 червня) відбудуться матчі Голландія - Румунія і Франція - Італія.

Зараз ви читаєте новину «Голландія декласувала віце-чемпіонів світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі