четвер, 24 квітня 2008 16:45

Гольф хочуть повернути в програму олімпійських ігор

Після більш ніж сторічної перерви гольф може повернутися в олімпійську програму.

"Є дві речі, які можуть сприятливо вплинути на розвиток гольфу у разі включення його в число олімпійських видів спорту. Це збільшить популярність гри. Якщо в США, Канаді, Ірландії, Великобританії, Японії він достатньо розвинений, то в багатьох інших країнах йому приділяється зовсім мало уваги", - заявив представник Професійної асоціації гольфу (PGA) Тім Фінчем.

Якийсь час тому Міжнародна федерація гольфу (IGF) звернулася в МОК з приводу включення гри в програму Олімпіад. В той же час легенда світового гольфу Тайгер Вудз скептично ставиться до цієї ініціативи, вважаючи, що для провідних спортсменів існують важливіші турніри.

Слід зазначити, що медалі в цьому виді спорту розігрувалися на Іграх в 1900 і 1904 роках. Рішення про програму Ігор-2016 ухвалюватиметься наступного року.

Правда, в лавах гольфістів немає єдиної думки про те, в якому вигляді гольф повинен бути представлений на Олімпіадах. Деякі провідні спортсмени-професіонали, зокрема Ернм Елс, Філ Мікелсон і Нік Фальдо, вважають, що в Іграх повинні брати участь кращі серед любителів. Але Фінчем віддає перевагу шляху, за яким пішов теніс, і пропонує включити олімпійський турнір в календар провідних професійних гольфістів.

"У нашому календарі багато значних подій протягом року, а поява Олімпіади зробить його ще більш насиченим", - вважає Фінчем. - "При цьому не може бути і мови про підрив статусу інших турнірів. Навпаки, Олімпіада дасть можливість кращим гольфістам продемонструвати свою майстерність в глобальному масштабі".
 
Гольф Центр
Зараз ви читаєте новину «Гольф хочуть повернути в програму олімпійських ігор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі