пʼятниця, 06 лютого 2009 15:09

Гірськолижникам з Непалу бракує грошей на лижі

Гірськолижникам з Непалу бракує грошей на лижі

На чемпіонат світу з гірськолижного спорту у Валь д"Ізере прибули два спортсмени з Непалу Шайам Дакаль і Субас Хатрі. Проте спортсмени не можуть приступити до змагань, оскільки їхні лижі не відповідають стандартам Міжнародної лижної федерації (FIS).

На нові лижі національна федерація не дала грошей спортсменам, так що тепер дебют гімалайських спортсменів на чемпіонаті світу залежить від милосердя. Про це розповів головний тренер гірськолижників Річард Морлі.

"Місцевий магазин запропонував нам якісні лижі, але ми не упевнені, що вони відповідатимуть стандартам FIS, - заявив Річард Морлі. - Нам дуже сумно бачити, як деякі спортсмени з лідируючих гірськолижних країн після декількох тренувань викидають лижі".

Федерація не дала спортсменам грошей

Морлі, британський бізнесмен і сам колишній гірськолижник, почав розвивати в Непалі цей вид спорту близько десяти років тому. Дакаль і Хатрі повинні пройти кваліфікацію, щоб виступити на змаганнях в гігантському слаломі.

"Мої підопічні потенційно такі ж обдаровані, як і хлопці з Австрії або Швейцарії. Просто їм потрібні умови для тренувань, - заявив Морлі. - Будемо реалістами. Непал ніколи не зможе змагатися з провідними країнами в гірських лижах. Це перший чемпіонат світу, і ми просто хочемо в нім брати участь.

Але чому немає свого чемпіонату світу для країн третього світу? Наприклад, у футболі є другі дивізіони. Те, що відбувається тут - нечесна гра. Неначебто один хлопець пішки піднімався в гору, а інший заїхав на неї на таксі і сказав, що він переміг".

Зараз же Річард Морлі не розлучається з мобільним телефоном, чекаючи, що хто-небудь запропонує допомогу в екіпіровці його гірськолижникам, пише sovsport

Валь д"Ізер - один з основних спортивних центрів Франції. Тут в 1992 р. відбулися старти зимової Олімпіади з швидкісного спуску, а щорічно, в листопаді, проводяться перші старти Кубка світу під назвою "Крітеріум де ля Прем"єр Неж". На великій висоті, не дивлячись на примхи погоди, гарантований зимовий сніг, і навіть влітку на льодовику катаються любителі гірських лиж і тренуються спортивні команди. Довідка franceski.ru

Зараз ви читаєте новину «Гірськолижникам з Непалу бракує грошей на лижі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі