понеділок, 24 серпня 2020 21:00

Герой фіналу Ліги чемпіонів-2020 хотів закінчити кар'єру

Герой фіналу Ліги чемпіонів-2020 хотів закінчити кар'єру
Кінгслі Коман забиває переможний гол у фіналі Ліги чемпіонів. Фото Рейтер

Переможний гол у фіналі Ліги чемпіонів за "Баварію" забив Кінгслі Коман: Кімміх м'яко закинув на дальній кут воротарського майданчика, а француз забив головою! Причому забив не тільки клубу зі своєї країни, а й своєму рідному клубу.

Кінгслі - п'ятий француз, який забивав у фіналі Ліги чемпіонів (в компанії з Бензема, Зіданом, Десаї і Болі), але він ще і вихованець ПСЖ. Про це пише "Трибуна".

Коман народився в Парижі, в академію потрапив в сім років. Ів Жерго, який тренував Комана в молодіжній системі ПСЖ, згадував, що вінгер був на голову сильніше однолітків:

"Я пам'ятаю турнір в Іспанії, в якому ми брали участь. Там були кращі клуби Європи, і Коман виділявся серед всіх гравців".

17 лютого 2013 року Коман вийшов на заміну в матчі проти "Сошо", ставши наймолодшим дебютантом "ПСЖ" - 16 років, 4 місяці і 8 днів. Правда, за раннім стартом не було продовження: в тому сезоні він більше не виходив, в наступному - всього дві гри в чемпіонаті.

Кінгслі образився й пішов: "Ювентус" дочекався, поки у Комана закінчиться контракт з ПСЖ, і виловив майбутню зірку.

"У ПСЖ молоді гравці відсунуті убік, - скаржився Коман французькому Canal +, який раніше інвестував в клуб. - Їм потрібні перемоги тут і зараз, для молоді нелегко знайти місце. Мене стали цінувати тільки коли зрозуміли, що я дійсно йду. А в "Ювентусі" все не так: немає конкуренції між молодим гравцем і ветераном - є конкуренція між двома професіоналами".

Правда, всього через рік туринці віддали Кінгслі на два роки "Баварії" і заробили на цьому сім мільйонів євро. А потім отримали за Комана ще 21, коли в Мюнхені активували опцію викупу.

У "Баварії" Коман п'ять разів поспіль виграв чемпіонат, але в основному виходить на заміни. У всьому винні травми: француз рідко встигає набрати форму до нового ушкодження.

У минулому грудні Кінгслі отримав чергове: на повному ходу невдало колупнув газон, другою ногою підбив передню ногу. Всі напружилися - чергова серйозна травма загрожувала кінцем кар'єри. Про це говорив сам футболіст.

У грудні 2018 го Коман відновлювався від травми гомілкостопу - другої за рік. До цього були розриви зв'язок коліна і щиколотки. Тоді-то і задумався про фінал:

"Для мене цей рік видався дуже складним. Коли я отримував травму, для мене це було кінцем світу. Сподіваюся, більше мені не доведеться проходити через те, що я вже пройшов. Досить. Я не буду втретє робити операцію. Напевно, мої ноги просто не пристосовані для такого життя. Значить, я почну нове".

Коман зізнався, що не хоче грати в "Баварії" до кінця кар'єри

Обійшлося без операцій, Коман повернувся в лютому. Після цього були ще кілька ушкоджень, але незначних - француз не пропускав більше двох тижнів.

В інтерв'ю Bild Коман зізнався, що не хоче грати в "Баварії" до кінця кар'єри:

"Якщо я колись піду з "Баварії", мені доведеться перейти в ще більший клуб. Але такого не існує. Є тільки один варіант: повернутися в улюблений клуб дитинства, ПСЖ.

Навіть зараз після грандіозної перемоги Коман зізнається: паралельно зі щастям він засмучений через поразку парижан:

"Це неймовірні відчуття. Мене переповнює щастя, але в той же час є і смуток за ПСЖ - їх поразка ранить моє серце. Хоча, звичайно, зараз я на 100% відданий "Баварії", - поділився Кінгслі.

У Парижі живе найкращий друг Комана: з Преснелем Кімпембе вони знайомі 14 років. Французи разом ганяють у відпустку, в молодіжній команді вони взагалі завжди були в одній кімнаті.

"Ми завжди підтримували один одного. Преснель мені як брат. Ми жили разом, це зблизило нас. Я готував, а він відповідав за прибирання".

Мабуть тому в фіналі Коман знищував тільки Керера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "Баварія" зламала опір ПСЖ

У нинішньому сезоні Коман зіграв в чемпіонаті Німеччини 24 матчі, в яких забив 4 м'ячі.

Зараз ви читаєте новину «Герой фіналу Ліги чемпіонів-2020 хотів закінчити кар'єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі