понеділок, 21 травня 2007 16:07

Генеральний менеджер "Гран-прі Китаю" може потрапити за грати

Генеральний менеджер міжнародного автодрому в Шанхаї Юй Чжіфей звільнений з свого поста і виключений з комуністичної партії Китаю по звинуваченню в привласненні і розтраті приблизно 480 мільйонів доларів, передає www.lenta.ru.

У справі замішано ще декілька крупних чиновників, які відбирали інвесторів для будівництва траси і розпоряджалися державними активами, за допомогою яких здійснювалося фінансування зведення автодрому.

Прес-служба "Shanghai International Circuit" підтвердила, що Юй Чжіфей не з"являвся на роботі з жовтня минулого року. Як заявили представники державної комісії, що розслідувала справу, чиновників чекає суд.

Цей корупційний скандал став найбільшим в Китаї з початку проведення там економічних реформ в кінці вісімдесятих років.

Варто відзначити, що саме Юй Чжіфей сприяв тому, що "Формула-1" стала проводитися в Китаї, гарантувавши власникові комерційних прав на королівські гонки Бернарду Екклстоуну зведення в строк всієї необхідної інфраструктури.


У цому році "Гран-прі Китаю" заплановане на 7 жовтня.







Зараз ви читаєте новину «Генеральний менеджер "Гран-прі Китаю" може потрапити за грати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі