понеділок, 10 березня 2008 16:18

Гебресилассіє боїться бігти марафон на Олімпіаді-2008 в Пекині

Володар світового рекорду в марафоні Хайле Гебресилассіє заявив, що він не має наміру виступати в цій дисципліні на Олімпійських іграх-2008. Ефіоп побоюється, що забруднене пекінське повітря може пошкодити його здоров"ю. При цьому атлет планує стартувати в серпні на коротшій дистанції - 10 000 метрів.

- Брудне китайське повітря загрожує моєму здоров"ю, так що буде складно пробігти 42,195 км в таких умовах, - заявив Гебресилассіє. - Втім, зовсім відмовлятися від виступу на пекінській Олімпіаді не має наміру. Збираюся стартувати на дистанції в 10 км.

"Атмосферне" питання минулого року піднімав голова МОК Жак Рогге. Він не виключив, що деякі види, у тому числі і марафон, можуть бути проведені не в Пекині, якщо організаторам Ігор не вдасться якимсь чином вирішити проблему. На думку Гебресилассіє, при нинішньому стані справ нечисте повітря "загрожуватиме атлетам і серйозно відбиватися на їх виступі".

Технічний директор Ефіопської атлетичної федерації Дубі Джілло, у свою чергу, заявив, що ніхто не має права указувати атлетові, на якій дистанції йому виступати. Ефіопці просто сподіваються, що Гебресилассіє виступить в Пекіні.

- Що саме він побіжить - марафон або дистанцію в 10 000 м, на якій він володіє світовим рекордом, вирішуватиме він сам, - підкреслив Дубі.

"Спорт-экспресс"



Зараз ви читаєте новину «Гебресилассіє боїться бігти марафон на Олімпіаді-2008 в Пекині ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі