вівторок, 29 січня 2008 10:54

Гана і Гвінея вийшли в чвертьфінал: результати матчів Кубка Африки

На Кубку африканських націй, який проходить в Гані, відбулися матчі заключного туру в групі А.

Гана - Марокко - 2:0 (2:0)
Голи: Ессьєн, 26 (1:0). Мунтарі, 45 (2:0).

Гвінея - Намібія - 1:1 (0:0)
Голи: Юла, 62 (1:0). Бренделл, 80 (1:1).

Перед останнім туром всі чотири команди групи мали можливість вийти в наступний раунд, правда, у господарів турніру вона була практично стовідсотковою, а у Намібії - чисто теоретичною. Проте, всі учасники першої групи вийшли на поле, маючи чітку мотивацію.

Перші хвилини поєдинку Гана - Марокко пройшли у взаємних атаках, причому господарі значно більше володіли м"ячем, а "атласські леви" сподівалися на швидкі контрвипади.

На 26-й хвилині Мунтарі замість того, щоб черговий раз пробити з-за меж штрафного майданчика, зробив м"який навіс на Ессьєна, і той, опинившись наодинці перед воротарем збірної Марокко, чітко пробив йому під опорну ногу.

А на останній до перерви хвилині були зняті всі питання про переможця матчу. Ессьєн пройшов по центру практично півполя, віддав м"яч наліво паралельно набігаючому Мунтаріа, а той увійшов до штрафного і холоднокровно пробив в ближній кут.

У поєдинку збірних Гвінеї і Намібії помітну перевагу мали підопічні Робера Нозаре. Проте за відсутності свого лідера Паскаля Фейндуно, який отримав двохматчеву дискваліфікацію за відвертий удар суперника в грі з Марокко, гвінейці не змогли забити в першій половині зустрічі.

У другому таймі Гвінеї зусиллями Сулеймана Юла вдалося розмочити рахунок, проте за десять хвилин до кінця матчу Брайан Бренделл цей м"яч відквитав. Якби Намібія забила ще, путівка в чвертьфінал діставалася б збірній Марокко, але дива не сталося.   

Таким чином, перше і друге місця в квартеті А зайняли відповідно збірні Гани і Гвінеї.

Турнірне становище: Гана – 9, Гвінея – 4, Марокко – 3, Намібія – 1.

"Спорт-Експрес"
Зараз ви читаєте новину «Гана і Гвінея вийшли в чвертьфінал: результати матчів Кубка Африки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі