пʼятниця, 05 жовтня 2007 16:49

Гамільтона не покарали за небезпечне водіння боліда на "Гран-прі Японії"

Стюарди Міжнародної федерації автоспорту прийняли рішення не карати лідера чемпіонату світу з "Формули-1" Люіса Гамільтона за небезпечне водіння під час "Гран-прі Японії". Керівник команди "Toro Rosso" Франц Тост намагався довести, що Гамільтон винен в одній з аварій, які стались в гонці, інформує www.lenta.ru.

На 45-му колі "Гран-прі Японії", який завершився перемогою Гамільтона, пілот "Toro Rosso" Себастьян Феттель врізався в гонщика команди "Red Bull" Марка Уеббера, після чого обидва завершили боротьбу. У цей момент на трасі знаходився автомобіль безпеки, першим за яким слідував Гамільтон, а за ним - Уеббер і Феттель.

Відеокамери не зафіксували спірний момент, коли пілот "McLaren" порушив правила і наблизився до машини безпеки, хоча за регламентом під час знаходження пейс-кара на трасі гонщики не мають права наближатися до машини менш ніж на п"ять корпусів боліда.

При цьому аварія, в яку потрапили Феттель і Уеббер, була зафіксована камерами, і стюарди FIA визнали винним в ній німецького гонщика, покаравши його десятьма місцями на старті "Гран-прі Китаю", який пройде 6 жовтня в Шанхаї. Але Франц Тост з посиланням на любительський відеозапис, розміщений на YouTube, попросив FIA провести додаткове розслідування поведінки Гамільтона.

Після того, як заслухали свідчення свідків і розглянули дані телеметрії, стюарди прийняли рішення не карати лідера чемпіонату, а зіткнення Феттеля і Уеббера визнати звичайним гоночним інцидентом. Покарання німецького пілота команди "Toro Rosso" замінене усним попередженням
Зараз ви читаєте новину «Гамільтона не покарали за небезпечне водіння боліда на "Гран-прі Японії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі