середа, 03 червня 2020 14:27

Футбольний зрадник розповів, як йому віддячила Росія

Футбольний зрадник розповів, як йому віддячила Росія
Нікіфоров (ліворуч) разом із покійним Іллею Цимбаларем на вечорі на честь збірної Росії. На задньому плані ще один ексукраїнець Віктор Онопко. Фото: Спорт-Експрес

Колишній захисник одеського "Чорноморця", московського "Спартака", хіхонського "Спортинга" і ПСВ Юрій Нікіфоров пояснив, чому наприкінці 1990-х призупинив виступи за збірну Росії.

"Мені подзвонив генеральний директор РФС Тукманов, "обрадував": "На тебе відкрито справу щодо податків, але ти не переживай, прилетиш у збірну - все вирішимо". Прилетів, поїхали з ним до податкової. Його в кабінет не пустили, а мені чотири слідчі влаштували перехресний допит: "За скільки ви поїхали в "Спортинг"? Яка у вас заробітна плата? Скільки отримав "Спартак"? " А звідки мені знати реальну суму трансферу або кількість платежів? Офіційно мене продали чи то за 1,5, чи за 1,7 мільйона. Мабуть, так і було. Або все зробили красиво і розумно. Тільки мені штраф впаяли, і я, дурень, на два роки відмовився від збірної" - сказав Нікіфоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юран напав на Алієва за слова про український Крим

Юрій Нікіфоров був одним із декількох українців, які після розвалу Союзу перейшли до збірної Росії. Як гравець "Чорноморця" Нікіфоров зіграв один матч за збірну України, але потім перейшов у "Спартак" і став виступати за Росію.

Зараз ви читаєте новину «Футбольний зрадник розповів, як йому віддячила Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі