субота, 01 грудня 2007 12:35

Футбольні єврокубки отримали новий формат

Футбольні єврокубки отримали новий формат

Результатом вчорашньої зустрічі Виконавчого комітету УЄФА стало рішення про зміну формату Ліги Чемпіонів і Кубка УЄФА. Нова система вступить в силу з 2009 року.

У період з 2009 по 2012 рік в груповий етап Ліги чемпіонів УЄФА автоматично виходитимуть 22 команди замість 16, а фінал турніру тепер проводитиметься в суботу.

Три додаткові місця дістануться клубам, які займуть треті місця в чемпіонатах трьох найсильніших за рейтингом асоціацій. Ще три місця отримають чемпіони країн, які займають в рейтингу місця з 10-го по 12-е.

Інші десять путівок в груповому етапі буде розіграно в двох різних кваліфікаційних турнірах : один збере чемпіонів країн, які займають в рейтингу місця з 13-го по 53-є, другий - клуби з країн, які посідають в рейтингу місця з першого по 15-е, але не є чемпіонами.

Матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів тепер будуть розподілені на чотири різні тижні замість двох, як це робиться зараз.

У груповому етапі Кубка УЄФА в період з 2009 по 2012 рік гратиме 48 команд, розбитих на 12 квартетів. Дві кращі команди з кожної групи потраплять в плей-офф, де до них приєднаються вісім клубів, які фінішували третіми в групах Ліги чемпіонів.

Автоматичну путівку в груповий етап Кубка УЄФА отримає тільки володар трофея. Решта команд повинні будуть пройти через відбір. Кваліфікація Кубка УЄФА складатиметься з чотирьох раундів, що дозволить залучити на 37 учасників більше, ніж зараз. Тепер в Кубку УЄФА братимуть участь ті команди, які грають в Кубку Інтертото, останній же буде ліквідований, - повідомляє СПОРТ.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Футбольні єврокубки отримали новий формат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі