середа, 15 жовтня 2008 16:49

Футбольні спеціалісти коментують ситуацію з Андрієм Вороніним

Юрій Сьомін: - Ситуація чисто футбольна, і їх у всьому світі виникає дуже багато. Думаю, що Михайличенко і Воронін надалі плідно співпрацюватимуть на благо збірної України, адже це на користь всім.

Стефан Решко: - Гадаю, що цю ситуацію роздули ЗМІ. Якщо Воронін дійсно говорив про те, що краще б він був присутній при пологах дружини в Німеччині, ніж дарма їхати до України, то я його не розумію. У мене також двоє дітей народжувалися, коли я був відсутній вдома. Один раз це було під час підготовки до Олімпіади, а інший в період тренувальних зборів. І нічого страшного в цьому немає.

А що стосується того, що Михайличенко його не поставив в склад і не випустив на заміну, то це його право. Він бачить гру і знає, чого хоче в ній досягти. Тренер української збірної знає Вороніна і, впевнений, в день матчу з хорватами чудово розумів, як Андрій хвилювався. Всі чоловіки хвилюються, коли повинні народжуватися діти! Це для нас стресовий стан. Але не треба на цьому зациклюватися.

Анатолій Волобуєв: - Воронін повинен грати у футбол, а не розповідати, кому і кого випускати. Для цього є головний тренер, якому довірили вести корабель під назвою "збірна України". Йому видніше. Саме він відповідає за результат - йому і ухвалювати рішення. А обговорювати ці дії, так само як і показувати свої амбіції, будь-якому футболістові - будь то Воронін або хто-небудь інший, не варто.

У конкретному випадку Михайличенко напевно відчував, що форвард "Герти" не зможе підсилити гру. Він довгий час знаходився під враженням, хвилюючись за дружину. А це - емоції... Пригадую, Воронін і відносно Олега Блохіна поводився так само.

Якщо кожен футболіст розповідатиме тренерові, що йому треба робити, футболу у нас просто не буде. Пройде час, Воронін стане тренером - ось тоді хай і дає вказівки. Андрій - гравець для нашої збірної, безперечно, потрібний. Але одне-два подібних виступи - і дорога в головну команду країни для нього, швидше за все, буде закрита.

Михайло Фоменко: - Це питання краще поставити тим людям, які можуть на нього відповісти об"єктивно. А наші з вами міркування на дану тему спочатку позбавлені об"єктивності.

Для того, щоб робити якісь висновки, потрібно володіти ситуацією. Для цього потрібно хоч би бачити в справі Вороніна, знати, в якому функціональному і психологічному стані він знаходиться. А те, що відбулося, знаходиться в компетенції головного тренера збірної України.

Віталій Кварцяний: - Бажання грати за збірну в Андрія завжди є, і на даному етапі він начебто набрав гарну форму. Думаю, що Воронін приніс би більше користі в грі з хорватами, ніж, наприклад, Алієв. А те, що Михайличенко не випустив його в харківському матчі, вважаю помилкою. Хоча тренерові видніше - адже ми не знаємо, в якій готовності знаходився Воронін.

Але я упевнений, що у будь-якому випадку Михайличенку потрібно було ризикувати і підсилювати атаку Вороніним або Селезньовим. А може, і зовсім зіграти в три нападаючих! Що стосується заяв Вороніна, то він має право висловлювати свою думку - адже ми живемо в демократичній країні. Було б гірше, якби він думав одне, а робив зовсім інше. А так людина відверто і чесно сказала те, що вважає потрібним.

За його словами, він хотів грати і був до цього готовий. У збірну України форвард приїхав не з дитячого саду, а з бундесліги, де не тільки добре грає, але і забиває. І виступає в основі "Герти" регулярно. Значить, заслуговує уваги.

sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Футбольні спеціалісти коментують ситуацію з Андрієм Вороніним ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі