четвер, 31 січня 2008 12:48

Футбольні матчі розбивають серця вболівальників

Під час перегляду футбольного матчу серце уболівальника може розбитися - не тільки фігурально, але і буквально, повідомили німецькі дослідники.

Після вивчення ефектів матчів, що відбувалися протягом Чемпіонату Світу з футболу 2006 року, вони заключили, що ризик серцевого нападу чи інших серйозних проблем у німецьких чоловіків зростав утричі в ті дні, коли грала їх улюблена команда.

Щоб оцінити вплив футболу, дослідники вивчили 4279 медичних записів за сім днів, коли грала німецька команда, протягом 24 днів, коли відбувалися матчі команд з інших країн, і 242 інших днів в 2003, 2005 і 2006 роках.

Серцеві напади зазвичай ставалися в межах двох годин після початку матчу, говорить доктор Ют Вілберт-Лампен з Університету Людвіг-Максіміліанс, що знаходиться в Мюнхені.

"Перегляд напруженого футбольного матчу більше ніж удвічі збільшує ризик серцево-судинного нападу", написав він у своїй доповіді, опублікованій в медичному журналі Нової Англії.

Дослідники зазначили, що інші емоційно напружені спортивні події можуть мати подібний ефект.

Вони порадили лікарям збільшити дози ліків для серця і давати фанам з серцевими хворобами які-небудь заспокійливі ліки для боротьби зі стресом, коли наближається емоційно напружена спортивна подія, повідомляє Reuters.

Переклад "Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Футбольні матчі розбивають серця вболівальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі