вівторок, 03 квітня 2007 09:45

Футбольні клуби обмежать розміри зарплат і перерозподілять доходи від трансляцій

 

Європейський футбол стоїть на порозі кардинальних змін. Від нововведень виграють слабші клуби, а гонорари топ-футболістів можуть зменшитися.

До кінця червня 2007 року комісар ЄС з питань спорту словак Ян Фігель розробить і представить на розгляд УЄФА план по реформуванню системи фінансування європейського клубного футболу. Зміни торкнуться в першу чергу перерозподілу надходжень від трансляції футбольних матчів і встановлення рамок для гонорарів гравців, повідомляє Терикон.

Планується, що всі збори від трансляції матчів, за прикладом Німеччини, поступатимуть в "один казан" і централізовано перерозподілятимуться на потреби клубів. Це допоможе уникнути ситуації, яка спостерігається на даний момент в Італії і Іспанії. Там від телевізійних надходжень виграють лише найсильніші команди.

Не виключенням може бути введення певних меж для гонорарів футболістів. Гроші клубів розподілятимуться виходячи з так званого "ліміту витрат", згідно якому однією із статей бюджету стане сукупна зарплата гравців. У якому співвідношенні ці кошти розподілятимуться між футболістами – справа керівництва клубу, проте зрозуміло, що платити "зоряні" гонорари всім одинадцяти футболістам надалі не вдасться.

Крім того, в рамках реформи, яка вступить в силу протягом подальших 3-5 років, плануються подальші кроки по боротьбі з допінгом, запобіганню насильству на стадіонах і інтенсивніше просування молодих талантів.

Зараз ви читаєте новину «Футбольні клуби обмежать розміри зарплат і перерозподілять доходи від трансляцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі