середа, 06 серпня 2008 14:11

Футбольні клуби добилися повернення своїх гравців з Олімпіади

Три європейські футбольних клуба добилися відміни рішення ФІФА, що зобов"язує команди відпускати гравців у віці до 23 років на Олімпіаду-2008. Таке рішення прийняв Спортивний арбітражний суд в Лозанні (CAS), повідомляє Лента.Ру з посиланням на SkySports.

Німецькі "Вердер" і "Шальке", а також іспанська "Барселона" звернулися до суду після того, як гравці цих клубів без дозволу відправилися на Ігри до Пекіна. З "Вердера" виїхав 23-річний бразилець Дієго, з "Шальке" - 22-річний бразилець Рафінья, а з "Барселони" - 21-річний аргентинець Ліонель Мессі.

Раніше президент ФІФА Йозеф Блаттер заявив, що футбольні клуби зобов"язані відпустити гравців у віці до 23 років на Олімпійські ігри 2008 року в Пекіні.

Найбільш гучною вийшла історія з від"їздом з "Барселони" Мессі, оскільки іспанці перед іграми третього відбірного раунду Ліги чемпіонів позбулися одного зі своїх кращих футболістів. Незважаючи на це, Мессі заявив, що збірна Аргентини для нього важливіша, і відправився на Олімпіаду. Гравець додав, що готовий повернутися до "Барселони", якщо суд в Лозанні визнає правоту клубів.

У Олімпійських іграх, які пройдуть з 6 по 24 серпня, беруть участь гравці не старші за 23 роки, але до складу кожної команди дозволено включити трьох більш вікових футболістів.

Зараз ви читаєте новину «Футбольні клуби добилися повернення своїх гравців з Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі